Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
52 Resultat

Adidas hos Mister Spex

De tre kultpräglade ränderna och Adidas Originals bladlogotyp med tre ränder känner man igen direkt. De tillhör det världskända sport- och livsstilsmärket Adidas. Nike och Adidas är världens ledande tillverkare av sportartiklar. Hög kvalitet och sinne för trender och utveckling har gjort Adidas till ett av världens mest framgångsrika och välkända märken. Fotbollens och världsmästerskapets växande popularitet har helt klart bidragit till Adidas framgång. Adidas har sedan 1956 varit FIFA:s officiella partner och har tagit fram en ny boll för varje världsmästerskap. I takt med att fotbollens popularitet ökar – bland annat i Asien, Australien och Afrika – är märket nu känt i hela världen.

Företagets rötter kan sökas i det sömniga Herzogenaurach på 1920-talet, där bröderna Adolf och Rudolf Dassler finslipade utformningen av skor som är perfekta för olika typer av sport. ”Dasslerbrödernas sportskofabrik” lade grunden till det företag som senare skulle växa till en gigant inom sportartiklar. Bröderna gick skilda vägar efter kriget. Rudolf Dassler grundade Puma, sitt eget framgångsrika märke för sportartiklar och en direkt konkurrent till brodern. Adolf bytte namn på sitt företag till Adidas.

Märket blev berömt i samband med VM 1954. Adidas hade utvecklat en revolutionerande produkt – fotbollsskor med skruvdobbar – för det tyska landslaget, som direkt blev världsmästare. I takt med märkets växande popularitet och popkulturens framväxt i början av 70-talet utvecklades Adidas långsamt men säkert till ett livsstilsmärke. I sortimentet ingår sedan länge en rad produkter för olika sporter, bland annat sportkläder och de berömda badtofflorna Adiletten. Senare, när hiphopgruppen Run DMC på 80-talet rappade om Adidas Superstar i en av sina låtar, blev märket hippt utanför idrottsvärlden. Sedan dess har många internationella superstjärnor som Madonna, Jamiroquai och Beasty Boys bidragit till Adidas popularitet utanför idrottshallarna och arenorna.

I januari 2006 slutförde Adidas sitt förvärv av Reebokkoncernen, som hade tillkännagetts föregående år, och fortsatte satsa på de strategiska nyckelområdena sportskor, kläder och accessoarer. Sammantaget har Adidas-Salomon AG och Reebok en stor portfölj av internationella märken, bland annat Adidas, Reebok, TaylorMade, Rockport, Greg Norman Collection, MAXFLI, CCM, Jofa och Koho, som tillgodoser den moderna konsumentens behov.

I dag är Adidas ett modernt börsnoterat företag med miljoner i omsättning. De förvärvade märkena (Reebok, Salomon etc) har framgångsrikt integrerats i koncernen. Adidas står som symbol för kvalitet, sportartiklar med högt värde och funktionella sportkläder. Utöver produkter för sommar- och vintersport omfattar sortimentet även accessoarer som klockor, glasögon och solglasögon, parfymer och kosmetika för både män och kvinnor.

  10%

  Vårt optikerteam vägleder dig gärna

  Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

  Betalningsalternativ

  Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

  Fraktsätt

  Postnord Logo

  Så att du kan shoppa tryggt online

  TRYGG E-Handel Logo