Ray-Ban Glasögon

Ray-Ban
Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
579 Resultat

Ray-Ban-glasögon - stilfulla klassiska och moderna

Köp billiga Ray-Ban-glasögon enkelt och bekvämt på nätet från Mister Spex. Detta märke har hyllats för sin stilrena design alltsedan de första pilotglasögonen lanserades för 80 år sedan. Välj mellan många olika modeller och färger, du kan till och med prova ut dina favoritbågar online i vårt virtuella provrum. Mister Spex erbjuder gratis hemlån, fri frakt på alla slipade glasögon och 90 dagars öppet köp.

Ray-Ban är känt för sina legendariska solglasögon med den berömda logotypen på skalmen. Men detta kultmärke erbjuder även ett brett urval av vanliga glasögon utan tonade glas. Och stilen sträcker sig från klassisk retrolook till modern design. Här på Mister Spex hittar du alla märkets storsäljare plus några mindre guldkorn som är värda att titta närmare på. Variationen i form, färg och material är stor, men alla bågar har en sak gemensamt: en påtaglig och tidlös design som aldrig blir omodern. På Mister Spex beställer du billiga Ray-Ban-glasögonpå nätet, enkelt och bekvämt med många tillvalsmöjligheter.

Så började det: en kort historik

Ray-Bans tidiga historia är starkt förknippad med utvecklingen inom luftfarten. Den första modellen togs fram redan 1937 på uppdrag av den amerikanska militären. Piloterna behövde ett effektivt solskydd som inte försämrade synfältet. Resultatet blev den klassiska Ray-Ban-bågen Aviator, som i lätt uppdaterad version fortfarande är en storsäljare och synonym med det vi även idag kallar pilotglasögon. År 1952 designades en annan berömd modell som gjort bestående avtryck inom glasögonmodet: Wayfarer. I dag är Ray-Ban-glasögon en omtyckt accessoar som bärs av många kändisar i sport-, film- och nöjesvärlden. Och nu kan du också snabbt och smidigt beställa dina Ray-Ban-glasögon på nätet. Mister Spex ger dig all hjälp du behöver.

Fyra klassiska Ray-Ban-bågar

Inför ditt köp av Ray-Ban-glasögon kan det vara en bra idé att lära dig lite mer om märket. Du som har en förkärlek för retrolook och uppskattar originaldesign väljer med fördel någon av Ray-Bans odödliga klassiker. Från början fanns de endast tillgängliga som solglasögon, men i dag går alla att få även på recept och utan tonade glas. Här är några av de mest berömda bågarna:

 • Aviator: Modellen är baserad på Ray-Bans originalglasögon och finns i många olika utföranden och färger. Om du är ute efter ett par pilotglasögon är denna klassiker med droppformade glas och tunna skalmar helt rätt val.

 • Wayfarer: Versionen med korrektionsglas ger samma avspända och självsäkra intryck som varianten med tonade glas. De tjocka bågarna ramar in ditt ansikte och ger din personlighet en markant stil.

 • Clubmaster: Denna modell är av så kallad browline-typ, det vill säga en halvbåge med markerade ögonbryn och utan ram nertill. Klassiker från 50-talet som återigen blivit omåttligt populär.

 • Round: Ray-Bans runda bågar ger dig en intellektuell framtoning och en personlig stil som alla lägger märke till. Välj fritt mellan en rad olika färger och bågtjocklekar.

Om du har blivit kär i någon av dessa bågar kan du få din favorit skräddarsydd efter dina önskemål. På Mister Spex väljer du själv färg och vilken typ av glas du vill ha. Enkelslipade kvalitetsglas ingår alltid i priset, men det kan också vara värt att välja till extra tunna eller smutsavvisande coating.

Modern design från Ray-Ban

Ray-Bans huvudkontor ligger numera i Milano och under senare tid har man tagit en del nya grepp för att varsamt uppdatera den klassiska looken och vinna nya målgrupper. Det märks framförallt på några av de senaste modellerna som kombinerar traditionella former med subtila, moderna detaljer. Du som är intresserad av mode och design kommer säkert att uppskatta många av nytillskotten i Ray Ban-familjen:

 • Ray-Ban RX 7046: En av pärlorna i Erika-serien. Glasen är relativt stora och de mjuka linjerna samt den nyckelhålsformade näsbryggan ger ett modernt och elegant intryck. Modellen finns i många olika färger och mönster så att du kan hitta en båge som passar din individuella stil.

 • Ray-Ban RX 5114: Denna båge med smal och rektangulär form är snyggt formgiven och passar till en vårdad och diskret stil. De distinkta bågarna finns i dämpade nyanser.

 • Ray-Ban RX 7131: En mästerligt formgiven fyrkantig båge med tunna metallskalmar och en vikt på endast 22 gram. Denna luftiga och fräscha modell får dig att känna dig elegant och moderiktig oavsett tillfälle.

Dessa Ray-Ban-bågar och många fler hittar du online i vår nätbutik. Ray-Ban har förutom heltäckandeherr- och damkollektioner även ett flertal modeller i sin Junior-serie som är särskilt utformade för barn.

Så hittar du den perfekta Ray-Ban-bågen för ditt ansikte

Som du redan har förstått är utbudet från Ray-Ban stort och varierande. Om du behöver hjälp med att få reda på vilken båge som passar just dig kan du använda Mister Spex smarta filterfunktion. Du börjar med att välja kategorin glasögon och sedan märket Ray-Ban. Sedan kan du lägga på ytterligare filter för att sortera mer exakt efter vad du är ute efter, exempelvis blåa glasögon en för oval ansiktsform. Nu visas alla blåa Ray-Ban-glasögon som matchar din ansiktsform. Om du vill kan du begränsa antalet träffar ytterligare och ange exempelvis en viss färg eller bågform.

När du har fastnat för en eller ett par modeller kan utprovningen börja. Ja, på Mister Spex kan du faktiskt prova ut dina Ray-Ban-glasögon online i ett virtuellt provrum - allt du behöver är en webbkamera. Aktivera 3D-utprovningsfunktioner genom att trycka på motsvarande knapp under bilden på bågen som ska provas ut. Nu kan du se i realtid hur du ser ut i olika bågar. Funktionen är både rolig att använda och faktiskt väldigt träffsäker.

Om du inte är helt säker på vilken båge som känns rätt kan du självklart låna hem några bågar för att prova dem framför spegeln. Mister Spex erbjuder gratis hemlån av 4 stycken bågar i upp till tio dagar. Vi är nämligen måna om att du gör rätt val och blir helt nöjd med ditt köp av Ray-Ban-glasögon.

Köp billiga Ray-Ban-glasögon: dina fördelar hos Mister Spex

Om du letar efter billiga Ray-Ban-glasögon med korrektionsglas har du hittat helt rätt: hos Mister Spex ingår nämligen enkelslipade kvalitetsglas till alla bågar. Detta innebär att du kan spara åtskilliga hundralappar jämfört med traditionella optiker om du köper dina Ray-Ban-glasögon på nätet från Mister Spex. Standardglasen är reptåliga, antireflexbehandlade och har UV-filter. Vid behov kan du välja till smutsavvisande behandling samt extra tunna och lätta glas som ger mindre förvrängning av dina ögon. Även fotokromatiska och polariserande glas kan beställas som tillval. Vi använder endast kvalitetsglas från kända glastillverkare som SEIKO Optical, Hoya Lens och Essilor. Insättning och kvalitetskontroll utförs av kunniga optiker i vår egen glasverkstad i Berlin.

Om du beställer glasögon från Mister Spex får du dessutom följande fördelar:

 • Stort sortiment med över 3000 bågar

 • Virtuell utprovning i 2D med foto eller i 3D med webbkamera

 • Gratis hemlån av upp till fyra bågar i tio dagar

 • Fri frakt på alla beställningar med slipade glasögon och solglasögon.

 • Öppet köp i 90 dagar som omfattar alla våra produkter

 • Snabb och kompetent kundtjänst som svarar på alla dina frågor

Om du gillar smakfull design och hög kvalitet: köp Ray-Ban-glasögon online från Miser Spex. Du sparar pengar, får dem bekvämt hemlevererade med Posten och kan sedan njuta av riktigt snygga bågar och glas av toppkvalitet.

 • ¹Rabatten på upp till 50% gäller på utvalda glasögon- och solglasögonbågar. Rabattkoden ger dig 20% rabatt och gäller på våra glasögon- och solglasögonbågar, inklusive utvalda glaspaket. Rabatten är giltig till och med 2024-03-06 på www.misterspex.se och i våra Mister Spex-butiker, men bara så längre lagret räcker. Vi betalar inte ut rabattens värde i kontanter. Rabatten går inte att använda på exkluderade märken enligt Mister Spex köpvillkor. Rabatten går inte heller att kombinera med andra rabatter, erbjudanden eller kampanjer. Kommersiell marknadsföring av rabatten är förbjuden. Vi hänvisar även till misterspex.se gällande köpvillkor.
10%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo