Linsvätskor och tillbehör

Linsvätskor och tillbehör

  • Snabba leveranser
  • Fantastiskt låga priser
  • Brett sortiment
Kategori

Linsvätskor och tillbehör

Det finns ett enormt utbud av kontaktlinser på marknaden så du förväntar dig ett motsvarande sortiment av tillhörande linsvätskor och andra tillbeör. Oavsett om du använder hårda eller mjuka linser har vi rätt linsvätska för dig på Mister Spex. Det är viktigt att linserna sköts rätt så att du undviker irritation och skyddar ögonen mot inflammation och besvär på längre sikt.

Mjuka kontaktlinser blir allt populärare som alternativ till glasögon. Framsteg i tillverkningsmetoderna gör att användaren kan njuta av kontaktlinsernas fördelar utan att offra komforten. Men kristallklar syn och långvarig komfort kräver ett visst mått av skötsel och rätt linsvårdsprodukt.

Du kan välja mellan en ”allt-i-ett”-lösning eller en väteperoxidlösning. Den sistnämnda innehåller ett ämne som förhindrar sveda eller skador på ögonen. Denna neutraliseringsprocess tar förhållandevis lång tid – vilket innebär att linserna måste ligga i rengöringslösningen över natten. Det är dessutom viktigt att rengöra ytan ytterligare eftersom avlagringarna desinficeras men inte avlägsnas. En saltlösning rekommenderas för att ta bort alla spår av smuts. Andra rengöringsprodukter för kontaktlinser är universal- eller ”allt-i-ett”-lösningar. Med dessa lösningar är hela processen mycket enklare: en enda produkt klarar rengöring, desinficering, neutralisering, förvaring och smörjning!

Ett vanligt problem med kontaktlinser är ofta att proteinavlagringar samlas på linsytan. Dessa avlagringar måste försiktigt avlägsnas med hjälp av en ytrengöringsprodukt. Det räcker med några droppar på kanten av handen som du gnider linsen med. Händerna ska naturligtvis tvättas noggrant innan du hanterar kontaktlinserna. Hårda linser och lite mer tåliga mjuklinser kan också gnuggas med rengöringslösning mellan två fingrar och därefter sköljas med saltlösning. Om du tycker att det är för krångligt att rengöra linserna för hand finns också särskilda lösningar som inte behöver gnuggas.

I Mister Spex nätbutik finns alla de populäraste linsvätskorna. Kvalitetsprodukter från pålitliga tillverkare som Ciba Vision, Wöhlk, Alcon och Amo finns tillgängliga till bra pris – kolla upp hur mycket du kan spara när du köper dina favoritlinser i multipack!

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo