Glasögon

Glasögon för läsning

lesebrillen
Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
2 287 Resultat

Läsglasögon för män och kvinnor, online hos Mister Spex

Det är ett faktum att ju äldre vi blir desto mindre anpassningsbara blir ögonen och så småningom kommer vi att behöva läsglasögon för att vi ska kunna se saker på nära håll. Eftersom detta är något oundvikligt, varför inte välja läsglasögon som är lika moderna som funktionella? Välj av vårt enorma sortiment av designbågar och hitta rätt par läsglasögon till dig.

Se hela vårt sortiment av glasögon

Se allt för läsglasögon hos Mister Spex

Du använder dem när du läser din tidning i väntrummet, tittar på din mobiltelefon eller läser det finstilta i ett kontrakt eller en innehållsförteckning: läsglasögon är en nödvändig accessoar för många människor och blir allt viktigare ju äldre vi blir. Naturligtvis bör dina läsglasögon inte bara vara funktionella, de ska vara snygga och bekväma också.

Varför behöver vi läsglasögon när vi åldras?

Åldersrelaterade ögonproblem påverkar alla. När vi blir äldre stelnar ögats lins och förlorar gradvis sin elasticitet. Det betyder att anpassningsbarheten för ögat sakta men säkert minskar, och resultatet är att du inte kan se saker på nära håll så tydligt som du kanske en gång kunde. Denna process, som också kallas presbyopi , märks oftast av i 40 års åldern som ett av de första tecken på åldrande. Vi har alla sett eller känt det, du måste hålla tidningen, din mobiltelefon eller en bok längre bort från ansiktet för att kunna se tydligt. De som är närsynta kan dock enkelt ta av sina glasögon för att läsa. Det här kan funka ett tag, men sanningen är den att förr eller senare kommer du att behöva läsglasögon!

Om du vill slippa att ta på och av dina läsglasögon hela tiden eller om du inte vill växla mellan två olika par glasögon är det smidigaste sättet att använda progressiva glasögon. Progressiva glasögon är slipade glasögon med avstånd och läsglasögon i ett och samma par. De korrigerar närsynthet eller översynthet men också presbyopi tack vare olika zoner i glasen. Det här är ett bra alternativ om du bär glasögon varje dag. Tänk dock på att endast bågar i en viss storlek kan slipas med progressiva glas. Vår kundtjänst hjälper dig gärna med alla dina frågor.

Hitta rätt par läsglasögon som passar din stil

Eftersom du kommer att använda dina läsglasögon dagligen är det viktigt att hitta ett par som passar din stil. Våra filter gör det lättare än någonsin att handla läsglasögon online. Ta en titt på filteralternativen till vänster på skärmen. Här kan du aktivera så många eller så få filter du vill. Några tips från oss:

  • Vi rekommenderar att du börjar med filtret för ansiktsform. Välj den ansiktsform som mest liknar din för att se vilka läsglasögon våra experter tror kommer att passa dig bäst.

  • Shoppa efter färg är också ett bra sätt att filtrera dina alternativ. Välj mellan klassiska svarta eller bruna bågar eller välj något roligare: vi på Mister Spex hänger alltid med i trenderna.

  • Du kan också shoppa utifrån material . Här är några alternativ när du letar efter läsglasögon: plastbågar är ofta mycket bekväma att bära och är också lätta att rengöra. Dessutom har du det största utbudet när det kommer till design om du väljer plastbågar.

  • Metallbågar är vanligtvis tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, vilket gör läsglasögonen mycket starka och hållbara.

  • Läsglasögon av titan är rostfria, robusta och extremt lätta.

  • Det finns också helgarnityrbågar att välja som läsglasögon vilka är ganska populära. Med sådana läsglasögon har du en tydlig syn. Dessutom försvinner vikten av själva bågen. Dessa modeller är mycket bekväma och erbjuder dig hög komfort när du bär dem.

Det här är bara några av dina alternativ. Återigen använder du så många filter du vill för att hitta rätt bågar till dina nya läsglasögon. Ta den tid du behöver. Du är trots allt hemma så det finns ingen press eller tidsbegränsning – ytterligare en fördel med att handla online hos Mister Spex!

Läsglasögon av hög kvalitet från Mister Spex

Köp dina läsglasögon hos Mister Spex, Europas ledande onlineoptiker för glasögon. Du hittar ett stort urval av glasögon från kända varumärken som Ray-Ban, Esprit, BOSS ORANGE, Nike och mer. Vi erbjuder också vår egna prisvärda Mister Spex-kollektion, full av trendiga men ändå funktionella modeller .

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper dig med alla frågor du kan tänkas ha.

Handla läsglasögon hos Mister Spex och ta del av följande fördelar:

  • Öppet köp

  • Digitalt provrum för enklare val

Kika på vårt urval av läsglasögon och hitta ditt nya par idag hos Mister Spex.

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo