Kontaktlinser

Månadslinser

Månadslinser
Filtrera efter
53 Resultat

Månadslinser: Perfekt för alla, som tycker om att använda kontaktlinser regelbundet

Har du synfel men trivs inte med glasögon? Du känner till enkelheten med endagslinser men skulle gärna vilja använda linser varje dag? Då är månadslinser det rätta valet för dig. Månadslinser är det perfekta valet för alla som tycker mer om att använda kontaktlinser mer än glasögon.

Vad är fördelarna av månadslinser?

Medans endagslinser är särskilt lämpliga vid tillfällig användning, som till exempel när man idrottar eller vid andra speciella tillfällen, så är månadslinser idealiska för alla som regelbundet använder linser istället för glasögon. Som namnet antyder håller månadslinser i 30 dagar från det att paketet öppnas. När du använder linserna fastnar partiklar som inte kan ses med bara ögat, och skulle du använda linserna längre än rekommenderad bärtid kan det leda till komplikationer för ögat. Dessutom börjar linsens åldringsprocess från den första användningsdagen på grund av att syregenomsläppligheten avtar när du använt linserna första gången. Fråga din optiker om råd. Dessutom är månadslinser ett billigare alternativ jämfört med andra linser, inte minst om du använder kontaktlinser regelbundet.

Vilka sorters månadskontaktlinser hittar du hos Mister Spex?

Eftersom månadslinser är väldigt populära tillverkas flera olika varianter för att varje kontaktlinsanvändare ska kunna hitta den lins som passar bäst. För den som är trött på att alltid använda glasögon och har ett ”vanligt” synfel som närsynthet eller översynthet, är sfäriska månadslinser det rätta valet. Dessa justerar ett synfel i plus- eller minusintervallet. Men låt alltid en legitimerad optiker vägleda dig till rätt linssort. Styrkan i linserna matchar inte alltid styrkan i dina glasögon, eftersom kontaktlinserna sitter närmare ögat än vad ett par glasögon gör. Därför är det bäst att kolla med en expert innan du bestämmer dig för att beställa dina favoriter i vårt breda utbud på månadslinser. På Mister Spex kan du välja bland högkvalitativa produkter från kända linstillverkare, bland annat Air Optix, Avaira eller Biofinity som erbjuds till mycket förmånliga priser och professionell service. Hitta dina favoriter här hos Mister Spex och välj bland sfäriska, toriska eller multifokala månadslinser.

Vid ålderslångsynthet hjälper den multifokala månadslinsen

Från ungefär 40 års ålder börjar elasticiteten i ögats egna lins minska vilket medför att det långsamt blir allt svårare att fokusera på nära håll. Om du märker att du anstränger dig vid läsning eller måste hålla boken och tidningen lite längre bort, bör du boka tid för en synundersökning hos din optiker. Om du har blivit ålderssynt och du innan dess var närsynt eller översynt, behöver du ett synhjälpmedel som underlättar synen både på nära och på långt håll. Det behöver inte betyda att du måste sluta använda dina kontaktlinser, eftersom det finns multifokala linser. De här linserna har nämligen flera styrkor i samma lins, liknande ett par progressiva glasögon. På grund av detta kallas de ibland även för progressiva linser. Exempel på multifokala månadslinser är Proclear Multifocal, Air Optix Aqua Multifocal eller Biofinity Multifocal.

I fall du väljer att använda månadslinser för första gången, bör du söka upp en optiker och be om råd. Det är viktigt eftersom optikern hjälper dig att tillpassa kontaktlinserna, det vill säga hitta den rätta kontaktlinsen för just dina behov. Med fel linser riskerar du en irritation i ögonen eller till och med att ögonen skadas. Även om du är en van kontaktlinsbärare bör du undersöka ögonen en gång om året.

Månadslinser om du har brytningsfel

Utöver den vanliga närsyntheten eller översyntheten, som gör att man ser suddigt på långt eller kort håll, finns det ytterligare ett vanligt synfel, så kallad astigmatism eller brytningsfel. Det är när ögats hornhinna inte är perfekt rundad, utan mer ”flerformig”. Det här resulterar i en förvrängning i bilden, räta linjer kan till exempel uppfattas som sneda. Om du har ett så kallat brytningsfel kan det kompenseras med toriska månadslinser. Du känner lätt igen dem i sortimentet genom tillägget "toric" eller ”for astigmatism” i namnet. Några av de mer omtyckta toriska månadslinserna är bland annat Air Optix for Astigmatism, Proclear Toric och Biofinity Toric 6-pack Box.

Tips: Kontaktlinser bör alltid tillpassas av optiker för att uppnå maximala resultat. Endast professionella optiker kan bedöma vilken typ kontaktlins som passar just dina ögon bäst.

Det bör du ta hänsyn till vid vård av dina månadslinser

Hygienen är mycket viktig när man använder kontaktlinser. Månadslinser måste rengöras varje kväll efter uttagning med lämplig linsvätska eller desinficering. För detta gör du helt enkelt följande:

Tvätta händerna och torka dessa ordentligt innan du sätter i eller tar ut dina månadslinser. Gnugga linserna med linsvätska. Ditt linsetui ska fyllas med lämplig kontaktlinsvårdsprodukt. Månadslinser får användas i 30 dagar efter förpackningen öppnats, därefter kasseras linsen. Fråga gärna en optiker om vilken rengöringsprodukt som passar dig bäst. Har du individuella behov eller allergier så bör rengöringsprodukterna anpassas i enlighet med dessa. Optikern ger också värdefull information och tips för korrekt vård. Rätt rengöringsprodukt rekommenderas av optikern som en del av kontaktlinstillpassningen. För förvaring och neutralisering ska linserna ligga i lösningen i minst 6 timmar. Läs gärna ännu mer om kontaktlinsvård i artikeln om rengöring här på Mister Spex.

Dessa fördelar har du om du köper månadslinser online hos Mister Spex

Mister Spex är Europas mest populära online-optiker med mer än 1,5 miljoner kunder. Vi erbjuder inte bara ett brett urval av de mest populära varumärkena, till exempel Air Optix, Avaira eller Biofinity. Du beställer också till de bästa priserna och tar del av många service-fördelar som du enbart har hos oss:

  • Billiga priser med supersnabba leveranstider

  • Fri frakt vid köp över 500 kr

  • Öppet köp inom 90 dagar

  • Flexibel betalning: välj mellan kort-, faktura- eller direktbetalning

  • Vår kundtjänst hjälper dig med alla frågor runt din beställning

Genom vår filtrering hittar du rätt månadslinser med några få klick. Välj önskade månadslinser, ange dina parametrar och lägg till produkten i varukorgen. Fri frakt vid köp över 500 kr och dessutom har du 90 dagars öppet köp vid oförändrat skick utav produkterna. Har du frågor till oss? Våra experter hjälper dig gärna via telefon, mejl eller chatt. Ta tillvara på fördelarna hos oss på Mister Spex med vårt breda utbud av märken, billiga kontaktlinser, bekvämt, enkelt och stressfritt.

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo