Kontaktlinser

Veckolinser

Veckolinser

Veckolinser: Lång användbarhet till bra konditioner

Lägger du stort värde på att ha bra kontaktlinshygien och skulle du vilja nyttja de finansiella fördelarna av en återanvändbar kontaktlins? Då är veckolinser absolut det rätta valet för dig. Å ena sidan får du en högre hygienstandard än med månadslinser på grund av det frekventare bytet. Å andra sidan är veckolinser liksom månadslinser generellt billigare än endagslinser.

Linserna växlas i en 14-dagars rytm. Emellertid kan du njuta av ren behaglighet. I princip kan alla kontaktlinsanvändare ha veckolinser, även vid en kurvatur av hornhinnan och ålderslångsynthet. Utbudet av olika baskurvor och diametrar är dock inte lika stort som med månadslinser eller endagslinser. Ta en titt på ditt urval av dina linser och få mer information om vad du behöver tänka på vid ditt val av veckolinser. Viktigt är att linsen är tillpassad av en optiker.

Hur länge får jag använda veckokontaktlinser? Veckolinser är bärbara i två veckor. Tiden räknas från det ögonblick då du öppnade förpackningen. Längre än så bör du inte bära linserna. De slits av - och om du använder linserna längre, kan det skada ögonen. Efter en period samlas dessutom avlagringar som kan orsaka inflammationer. Var därför noga med att följa tillverkarens instruktioner om användningstiden.

Välbehag för känsliga ögon: Fräscha linser i två-vecko-takt

Vissa människor har mer känsliga ögon än andra. Med kontaktlinser är proteinavsättningen, som sker under dagens förlopp, ofta en faktor som begränsar behagligheten. Därför är korrekt rengöring av veckolinser mycket viktig.

Ta ut linserna med rena händer, skölj dem med en vårdlösning och placera dem i behållaren fylld med förvaringslösningen. Här bör linserna förvaras mellan 3 och 6 timmar beroende på vilket medel som används. En fördel med veckolinser: Eftersom livslängden är kortare än med månadslinser lagras det inte så mycket proteiner. Ett separat proteinavlägsnande är därför vanligtvis inte nödvändigt.

Tips: Veckolinserna är en praktisk kompromiss mellan endags- och månadslinser. De är billigare än endaglinser och byts varannan vecka. Således har de per definition en bättre kontaktlinshygien.

Hur hittar du rätt veckolinser?

Som med alla kontaktlinser bör du också genomgå en professionell justering hos optikern eller ögonläkaren för veckolinser. De bestämmer kontaktlinsens exakta värden. Förutom korrekt dioptrivärden mäter de också linsdiametern (DIA) och baskurvan (BC). Dessutom bestämmer en specialist om du behöver en speciell typ av kontaktlins (torisk eller multifokal) eller exempelvis en annan användningstid vid känsliga ögon eller silikonhydrogelkontaktlinser. Endast om alla värden är korrekta sitter linsen optimalt för dina behov och förebygger potentiella ögonskador. En av våra erfarna partneroptiker hjälper dig gärna att hitta rätt veckolinser.

Mister Spex erbjuder ett brett sortiment av veckolinser!

I allmänhet är utbudet av veckolinser inte lika varierat som med endagslinser eller månadslinser. I vår onlineshop hittar du många kontaktlinsmodeller, särskilt från tillverkaren Johnson & Johnson. För vanliga synsvagheter kan du välja de populära sfäriska veckolinserna från varumärkesproducenten Acuvue Oasys. För ögon med hornhålskurvatur, den så kallade brytningsfelet astigmatism har vi också rätt kontaktlinser från Johnson & Johnson: Acuvue Oasys for Astigmatism och Acuvue Oasys Advance. Har du problem med ålderslångsynthet? Då är Acuvue Oasys för Presbyopia rätt kontaktlinser för dig. Dessa gör att du kan uppnå effekten av progressiva glasögon - utan några irriterande kanter eller övergångar.

Dina fördelar hos Mister Spex

Hos Mister Spex kan du upptäcka ett stort utbud av veckokontaktlinser online - profitera av vår omfattande service:

  • Bra leveranstider

  • Billiga veckolinser med chans att spara upp till 40% än din lokala optiker

  • Fri frakt på kontaktlinser vid beställningar över 500 kr

  • Såklart kostnadsfri support om du skulle ha frågor

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo