Glasögontrender 2023

Hitta dig själv på nytt – med mångfacetterade trender som kryddar varje look. Bågarna: diskreta, geometriska, överdimensionella, färgglada, och med gradalfärgade glas i 70-talsstil. Minimalistisk design möter geometriska bågar i uttrycksfulla mönster och nyanser. Runt möter kantigt och glänsande metallbågar tävlar mot matta acetatbågar. Paletten sträcker sig från fjärils- och cateyemodeller till vintage- och pantobågar. Alla uttrycksstarka och ”state of the art” när det gäller mode. Den här säsongen kan man experimentera hej vilt.

En överblick över alla trender

Allt utom svartTestimonial // Eyewear Trends AW 2022/2023 Jana Gutsche | Modejournalist & stylist"Trenden i nude & beige fortsätter: Hornbågar i beprövade former får en uppdatering i nya färger. Passar till varje hy och även till varje look! Extra trendigt och superelegant till en monokrom stil (från huvud till fot)."
Instant CoolnessTestimonial // Eyewear Trends AW 2022/2023 Jana Gutsche | Modejournalist & stylist"Här handlar det inte om att modellerna ska "passa" till ansiktet, utan om att göra ett medvetet modeuttalande. Passar till den aktuella sjuttiotalslooken, stora kragar, juveltoner men även till minimalistiska stilar med en speciell twist."

Hitta dina nya favoritbågar
Damglasögon

Damglasögon

Upptäck nu
Herr

Herrglasögon

Upptäck nu

Glasögontrender höst/vinter 2022

Vilka glasögon är trendiga

Retrovibbar, powerfärger och naturtoner Glasögon är inte längre bara ett visuellt hjälpmedel, utan även en moderiktig accessoar för att uttrycka den egna personligheten. Det är därför som de aktuella trenderna erbjuder ett stort sortiment, från färgglada bågar av acetat, naturfärgade glasögon, kantiga retroformat till ovanliga oversize-format. Och en sak kan vi tala om för dig: Den som vill skilja sig från mängden denna höst eller vinter har mycket att välja mellan när det gäller aktuella glasögontrender för damer och herrar. Det här vill/ måste vi bära just nu, vi presenterar:

De senaste trenderna: Back to Nature med mjuka jordfärger

Vad kan vara vackrare än att stråla i kapp med naturens mångfald av färger? För de som hellre håller sig i bakgrunden finns ett stort urval av dam- och herrglasögon i naturfärger. Och om du älskar att sticka ut är de djärva acetatbågarna helt rätt för dig. De glänsande, matta, mjölkiga eller transparenta modellerna drar alla blickar till sig och leker med varierande former. Hit med de naturfärgade stilarna. Vi gillar glasögon i mjuka jord- och kolatoner.

Färgglad extravagans för henne och honom

I höst och vinter är det framför allt färgade glasögon som gäller och står därför högst upp på vår shoppinglista. Vare sig de bär glasögon i två toner eller enfärgade, de aktuella trendsättarna lyser i mjuka och starka färger, med kontraster, i vackra toner och ibland även med vilda mönster. Iögonfallande former eller olika material – allt är möjligt. Det är tillåtet att gräva djupt i färgkrukan, för starka färger provocerar inte utan gör den här säsongen till ett smakfullt uppträdande. Ett tips angående våra trender: Om man vet vilken färgtyp man är, får man med rätt glasögonton sitt ansikte att stråla ännu mer

Moderna retroglasögon för damer och herrar

Retro hipster eller bohemisk touch, variationerna av de överdimensionella glasögonen som påminner om sjuttiotalet räcker från filigrana metallglasögon, överdimensionella acetatramar till trendiga pilotglasögon. Urvalet av glasögon för damer och herrar är den här säsongen så mångfaldigt som aldrig förr! Guldfärgade glasögon är nu lika trendiga som varma vintagefärger eller ljusa sköldpaddtryck. Även transparenta glasögon finns i de aktuella glasögontrenderna för damer 2022 precis som i glasögontrenderna för herrar.

Trendiga former: Kantigt, kvadratiskt eller geometriskt modernt

Den här glasögontrenden är geometrisk och sofistikerad. Runda och kvadratiska glasögon är fortfarande klassikern när det gäller glasögon. Gillar du när det är originellt? Då är den geometriska glasögontrenden det rätta för dig! Runda glasögon, kantiga glasögon, fjärilsglasögon, cateyes - allt är tillåtet. Ovanliga former får alla blickar att riktas mot dig. Välj till exempel en elegant modell med en filigran metallram eller ett riktigt blickfång med bred plastram. De kantiga glasögonen ger runda ansikten mer konturer och skapar markantare ansiktsdrag. På kantiga ansikten framhäver överdimensionella glasögon dina fördelar optimalt. Tack vare det stora synfältet passar dessa glasögon bra som progressiva glasögon.

Dina fördelar hos Mister Spex

Vare sig du letar efter trendiga glasögonfattningar eller är på jakt efter ett par herr-eller damglasögon som passar din ansiktsform, är urvalet hos Mister Spex tack vare det virtuella provrummet enkelt och okomplicerat. Du behöver bara ladda upp en bild på dig eller så bestämmer du dig med hjälp av din webbkamera för vilken modell du tycker är bäst. Om du är osäker på vilka glasögon du ska välja skickar vi gärna upp till fyra ramar hem till dig så att du kan prova dessa i lugn och ro under tio dagar. Vi vill ju att du ska bli helt nöjd med dina nya bågar. Förutom det virtuella provrummet och möjligheten att prova hemma erbjuder Mister Spex dig fler fördelar:

- Stort urval på över 7.000 glasögon från kända märken som Ray-Ban, CO Optical, Gucci, Polaroid och mer

- Kvalitetsglass fra ledende merker med 3-lags behandling.

- Slipning av glasen av utbildade optiker i egen verkstad i Berlin

- Anpassning av glasögonen hos en partneroptiker eller i våra Mister Spex butiker

- Gratis leverans och returleverans

- 30 dagars öppet köp

Om du har några frågor hjälper vår kundservice dig gärna.

10%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo