Kontaktlinser

Kontaktlinser

contacts
Filtrera efter
94 Resultat
DT1

Kontaktlinser hos Mister Spex

Vi förstår att varje kontaktlinsbärare har sina egna unika behov och det är därför vi har ett urval av över 110 produkter från kända varumärken. Beställ kontaktlinser direkt hem till dig och ta del av låga priser, högkvalitativ service och snabb leverans. Ta en titt på hur du kan köpa kontaktlinser online och hitta rätt par idag.

Hitta rätt linser för dig

Marknaden för kontaktlinser är lika varierad som personerna som bär dem. För varje öga och recept kommer det att finnas ett par linser som passar perfekt. När du ska köpa kontaktlinser är det viktigt att förstå terminologin som dyker upp. Torisk, multifokal, sfärisk, hård eller mjuk - om du är osäker på du ska ha kan dessa termer vara lite förvirrande. Men om du vet vad de innebär blir det mycket lättare att hitta rätt linser:

Sfäriska kontaktlinser - för närsynt- eller översynthet

Är du närsynt eller översynt? Närsynthet innebär att du har problem med att se objekt på långt håll och du har styrkor i minusområdet. Översynthet, å andra sidan, är när du har problem med att fokusera på objekt på nära håll. Du har då styrkor i plusområdet. Oavsett om du är närsynt eller översynt, uppstår en syndefekt på grund av att ögonglobens form inte är rund, utan snarare oval eller komprimerad. Som ett resultat bryts ljusstrålarna som kommer in i ögat, inte ihop på näthinnan utan hamnar strax framför eller bakom.

Sfäriska kontaktlinser korrigerar dessa synfel mycket enkelt. Sfäriska linser (liksom glasögon) justerar ljusets brytning, så att fokus träffar rätt position på näthinnan, och du kan nu se tydligt. Eftersom kontaktlinsen sitter direkt på ögat och dina glasögon en bit får man två olika recept för linser och glasögon.

Toriska linser: jämnar ut hornhinnans astigmatism

Astigmatism gör att ögat ser föremål som förvrängda. Detta beror på att hornhinnan inte är sfärisk utan mer cylinderformad och därför bryts inte ljuset ihop i en och samma punkt. Toriska kontaktlinser korrigerar problemet. Linserna jämnar till ögat, vilket skapar den sfäriska yta som behövs för en korrekt och skarp syn. Toriska kontaktlinser ska alltid provas ut och kontrolleras hos en optiker, eftersom de måste sitta bra för att synen ska bli tydlig samt för att förhindra ögonskador. Toriska linser kan identifieras genom att ordet toric eller astigmatism skrivs på förpackningen. Det finns toriska kontaktlinser tillgängliga i alla vanliga dioptrivärden för när- och översynthet. Köp toriska linser online från oss och spara pengar.

Multifokala kontaktlinser: se både på nära och långt håll

I avslappnat tillstånd är det mänskliga ögat utformat för att se föremål på avstånd. För att fokusera på objekt på nära håll, drar musklerna i ögat ihop sig och ändrar form på linsen i ögat, då kan du se nära föremål tydligt. När vi åldras minskar den okulära linsens elasticitet. Små barn kan lätt kompensera för +3 dioptrier utan glasögon, medan vuxna över 40 år får problem med att se på nära avstånd, även om de inte är översynta. Termen för detta tillstånd är presbyopi. Om du är översynt och utvecklar presbyopi behöver du ett synhjälpmedel som gör att du kan se på nära och långt håll med ett och samma hjälpmedel. Multifokala kontaktlinser är svaret. Dessa progressiva linser är lätta att känna igen genom att ordet multifokal eller for presbyopia läggs till i namnet. Vi har ett stort urval av multifokala linser tillgängliga online till fantastiska priser.

Hur länge vill du använda dina kontaktlinser?

På Mister Spex kan du begränsa urvalet av kontaktlinser med ett enkelt klick. Välj mellan följande:

Låt oss ta en titt på skillnaderna mellan dessa tre typer:

  • Endagslinser - de hygieniska engångslinserna

Om du är en glasögonbärare som bara vill ha kontaktlinser vid vissa tillfällen, är endagslinser det rätta valet för dig. De sätts i ögat på morgonen och tas ut och kastas på kvällen innan du går och lägger dig. Du kan känna igen dessa smidiga linser genom att orden dailies, daily eller 1 day läggs till i namnet.

Till dagslinser behöver du inga rengöringsprodukter, du tar helt enkelt upp linserna från den sterila förpackningen med rena händer och sätter in dem i ögonen. Vi rekommenderar dock att du har en liten mängd.

  • Saltlösning, om något skräp kommer i ögat och du måste skölj av linserna. Veckolinser - alternativet till daglinser.

Om du växlar regelbundet mellan kontaktlinser och ett par glasögon kan veckolinser vara det rätta valet för dig. Dessa kontaktlinser kan.

  • Bäras i upp till 14 dagar från det tillfälle som du öppnar blisterförpackningen. På kvällen rengörs de med linsvätska och desinficeras över natten. För personer med känsliga ögon eller som vill ha en hög hygiennivå är veckolinser en bra kompromiss mellan dagslinser och månadsobjektiv.

Månadslinser - för de som använder kontaktlinser regelbundet. Månadslinser kan användas upp till 30 dagar efter öppnandet. Liksom med veckolinser är rätt hantering och rengöring mycket viktigt. Det finns många produkter på marknaden, och flera olika linsvätskor kan användas för att hålla månadslinserna rena. Fråga en optiker om råd så att dina individuella behov eller allergier kan beaktas. Din optiker kan också ge värdefulla tips för korrekt skötsel. Speciallinser för torra ögon.

Om du lider av torra ögon betyder det inte nödvändigtvis att du aldrig kan bära kontaktlinser. Silikon-hydrogellinser hjälper till att behålla fuktigheten i ögat. Dessa moderna linser består av ett material som absorberar vatten mycket snabbt men låter det långsamt avdunsta. Jämfört med hydrogellinser kräver de 20% mindre vatten, vilket innebär att mindre vätska absorberas från ögat.

Om dina befintliga kontaktlinser orsakar torra ögon beror det antagligen på att du använder fel produkt eller har fel hantering. Hormonförändringar kan också leda till torra ögon, vilket innebär att väl fungerande linser plötsligt inte längre känns lika bra. Var noga med att.

Konsultera din optiker för att hitta rätt kontaktlins för dig. Kontaktlinsjustering: konsultation av optiker

Om du vill börja använda kontaktlinser för första gången bör du börja hos en optiker. Han eller hon kan hjälpa dig hitta rätt typ av lins och ge dig viktig information om hantering, skötsel och mer. Med fel linser riskerar du ögonproblem och kanske till och med allvarliga ögonskador. Även du som är erfaren kontaktlinsbärare bör besöka din optiker en gång om året för att kontrollera att dina ögon mår bra. Prata med vår kundtjänst för mer information. Linser av hög kvalitet hos Mister Spex.

Vår onlinesida med kontaktlinser inkluderar alla välkända märken som Air Optix, Biofinity, Acuvue. Proclear och många fler. Vårt egna märke TrueLens erbjuder dig särskilt högkvalitativa kontaktlinser till fantastiska priser.

Dra nytta av många andra fördelar när du beställer linser online från Mister Spex:

  • Supersnabba leveranstider

  • Konkurrenskraftiga priser: spara upp till 40%

  • Fri frakt på beställningar över 500 kr

  • Kunnig kundtjänst via telefon eller e-post

Hitta rätt par kontaktlinser hos Mister Spex idag!

Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering som hjälper till att skydda mot att skadlig UV-strålning tränger in i hornhinnan och in i ögat. UV-absorberande kontaktlinser ersätter INTE UV-absorberande ögonskydd som till exempel UV-absorberande skyddsglasögon eller solglasögon eftersom de inte täcker hela ögat och området omkring ögat. Du bör fortsätta använda UV-absorberande glasögon enligt de rekommendationer du fått av din optiker. ©JJV SE 2024PP07778. www.acuvue.se/safety-information Trademark line for internal traceability: © Johnson & Johnson AB 2024. ACUVUE® OASYS 1 Day for ASTIGMATISM är ett varumärke som tillhör Johnson & Johnson. 2024PP07778

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo