Kontaktlinser

Endagslinser

Endagslinser

Beställ endagslinser online på Mister Spex - Alltid ett bra val

Det finns många orsaker varför folk som har glasögon föredrar att lägga glasögonen åt sidan då och då och ändå att kunna se bra: Vissa är nyfikna på en optiskt ny look och söker omväxling, andra idrottar gärna utan glasögon eller föredrar att ha semester med kontaktlinser. För det tillfälliga alternativet till glasögon lämpar sig endagslinser optimalt. I allmänhet är toleransen mycket bra och en fördelaktig variant jämfört med månadslinser. Hos Mister Spex beställer du endagslinser bekvämt online. För att hitta den perfekta linsen för dig ska en tillpassning utföras utav en legitimerad optiker.

1. Vad är fördelarna av endagslinser?

I princip kan alla som har kontaktlinser också använda endagskontaktlinser. Endagslinser är perfekt lämpliga för de som bara vill använda kontaktlinser ibland. Framför allt vid idrott eller på semester eller när man simmar är dessa linser ett lämpligt alternativ till glasögon. I motsatsen till vecko- eller månadslinser behöver man inte bry sig om att vårda linserna på samma sätt: Varje dag och vid varje tillfälle tar du helt enkelt ut ett par nya och fräscha endagslinser ur paketet. Kontaktlinsanvändare som oroar sig för hygienen gör helt rätt i att välja endagslinser.Endagslinser lämpar sig för alla som vill eller behöver vara flexibla.

  • Jämfört med andra kontaktlinser är de mycket billiga.

  • Man vänjer sig efter en mycket kort tid och de ger en behaglig känsla, något som ofta går hem hos användarna.

  • Du sparar tid på rengöring och desinfektion, eftersom du kasserar linserna efter att du använt dem en gång.

  • För idrottsaktiviteter lönar sig denna variant till exempel om du bara tränar en eller två gånger i veckan.

2. Vilka typer av endagslinser finns tillgängliga?

Sfäriska endagslinser lämpar sig för korrektion av närsynthet eller översynthet. De koncentrerar de inkommande ljusstrålarna på näthinnan och på så vis justeras synfelet så att du ser skarpt..

Astigmatism kan beskrivas som ett brytningsfel som beror på att ögat inte är perfekt sfäriskt runt. Ljusstrålarna bryts alltså olika i olika snitt.Toriska endagslinser tar hänsyn till de olika brytningarna. Detta bidrar till att skapa en klarare och skarpare syn.

Med ökande ålder förlorar linsen i ögat sin elasticitet. Man brukar känna tendens till detta från ungefär 40 års ålder. Det blir helt enkelt svårare att se på nära håll. Om du har ett synfel sedan tidigare behöver du nu korrektion för både långt och nära håll. I dessa fall är multifokala endagslinser optimala. Olika styrkor för nära och avstånd gör att du kan se bra utan läsglasögon.

3. Varför är en individuell anpassning nödvändig?

Endagslinser bör används ungefär 8-15 timmar per dag, sedan kastar du linserna. Ytan är uteslutande avsedd för en kort användningstid. En individuell tillpassning av linserna är dock nödvändig så att dina ögon inte utsätts för någon risk.

  • För den första användningen av linserna, måste optikern kontrollera att dina ögon är lämpliga för linser.

  • Om du redan har glasögon så behöver du en annan synstyrka på kontaktlinserna. Avståndet mellan ögat och glaset är större när du använder glasögon, därför är ett ytterligare syntest nödvändig när du byter från glasögon till kontaktlinser.

  • Olika kontaktlinstyper skiljer sig i både storlekar och material. Innan du använder endagslinser för första gången, kontrollerar optikern att dina ögon tål materialet som linserna är gjorda av. Dessutom måste experten vid sidan om synstyrkan exempelvis anpassa diameter och buktning av endagslinserna till dina ögon.

4. Beställa endagslinser online: Dina fördelar

När du har gjort en ny tillpassning av linser kan du helt okomplicerat och snabbt beställa de passande endagslinserna hos oss på Mister Spex. Om Focus Dailies från Alcon / Ciba Vision, 1-Day Acuvue Moist von Johnson & Johnson oder die Proclear 1 Day från Cooper Vision - alla omtyckta märken hittar du i vår online-shop. Välj en 30-box, om du testar ett nytt märke. Eller beställ direkt en 90-pack box och spara pengar på köpet.

1,5 miljoner nöjda kunder: Mister Spex är den populäraste online-optikern i Europa. Vare sig det gäller månadslinser, veckolinser eller endagslinser - vi står för ett stort utbud av kontaktlinser för varje behov - och det till bästa priserna. Bli kund hos oss på Mister Spex, ta del av förmåner och njut av vår service och våra erbjudanden:

  • Fri frakt på beställningar över 500 kr

  • 90 dagars öppetköp

  • Kundtjänst: 08-55 00 25 60

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo