Vasuma

Designerglasögon från Stockholm

Med visionen om att utmana traditionella märken bestämde sig de tre vännerna Jan Vana, Lars Malmsten och Steffen Sundelius för att skapa ett alternativt glasögonmärke. De lät sig inspireras av 50- och 60-talets symboliska vintage-era och la till ett sting av det moderna – på så vis var märket Vasuma fött. De tre vännerna slog sina kreativa huvuden ihop och skapade glasögon som kombinerar allt detta med en skvätt inspiration från popkulturen. Tillsammans får glasögonen bäraren och dess personlighet att stå i centrum.

Vasuma

Handgjord unisex-kollektion

Glasögonen och bågarna från Vasuma är inspirerade av populärkulturen och är tillverkade för hand för bästa möjliga kvalitet. Vasuma har, alltsedan märket grundades 2007, haft sitt huvudkvarter i Gamla stan i Stockholm. Där designas och förfinas unisex-glasögonen, medan tillverkningen sker i Italien, Japan och Kina i små oberoende familjeföretag och av material av hög kvalitet. Alla glasögon skickas i ett märkesfodral tillsammans med en rengöringsduk med ett gammaldags Stockholmsmotiv.

Glasögontrend Windsor Refresh
Vasuma

Använd gärna våra filter

När du använder våra filter är det 80 % större chans att du hittar de bästa glasögonen för dina behov.

Vasuma grundades 2005 av de tre vännerna Jan Vana, Steffen Sundelius och Lars Malmsten. Vännerna arbetade inom kreativa områden såsom design, inredning, musik och mode och eftersom de redan hade gemensamma intressen bestämde de sig för att skapa ett alternativt glasögonmärke för att utmana de traditionella märkena i branschen.

Bågarna är inspirerade av 50- och 60-talets symboliska vintage-era, kryddade med en modern touch. Allt detta har sedan blandas ihop med en skvätt inspiration från popkulturen för att skapa glasögon som framhäver bärarens egen identitet och personlighet.

Genom att delta i festivaler, samarbeta med världsberömda konstnärer och använda sig av produktplacering i filmer och på trendiga restauranger har Vasuma blivit förstahandsvalet för människor som intresserar sig för popkultur. Vasuma har tagit initiativ till CSR-projekt (Corporate Social Resposibility, sv. företagens sociala ansvar) tillsammans med ”Save the Children”, ”Anti-Cyber-Hate”, ”WWF/Baltic Sea”, ”Glasses for Refugees” och ”Alien Supermarkets”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarKontakt08-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo