Välkommen till misterspex.se

Vårt mål är att erbjuda dig bästa möjliga köpupplevelse. För att optimera våra tjänster använder vi cookies och liknande teknik för marknadsföringsändamål. Genom att klicka på "Acceptera", samtycker du till användning av cookies. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

För mer information, se vår sekretesspolicy.

Vardagslyx – spara 20 % på vårt premiumsortiment.¹ – Kod: PREMIUM20
Spara nu
Kontaktlinser

Kontaktlinser

  • Snabba leveranser
  • Fantastiskt låga priser
  • Brett sortiment

Kontaktlinser

(82)

Inga resultat

Visar produkter 1 till 60 av 82

Kontaktlinser hos Mister Spex

Vi förstår att varje kontaktlinsbärare har sina egna unika behov och det är därför vi har ett urval av över 110 produkter från kända varumärken . Beställ kontaktlinser direkt hem till dig och ta del av låga priser, högkvalitativ service och snabb leverans. Ta en titt på hur du kan köpa kontaktlinser online och hitta rätt par idag.

Innehåll

Hitta rätt kontaktlinser för dig Hur länge vill du använda dina kontaktlinser? Kontaktlinsjustering: konsultation hos optiker Beställ linser av hög kvalitet hos Mister Spex

Hitta rätt linser för dig

Marknaden för kontaktlinser är lika varierad som personerna som bär dem. För varje öga och recept kommer det att finnas ett par linser som passar perfekt. När du ska köpa kontaktlinser är det viktigt att förstå terminologin som dyker upp. Torisk, multifokal, sfärisk, hård eller mjuk - om du är osäker på du ska ha kan dessa termer vara lite förvirrande. Men om du vet vad de innebär blir det mycket lättare att hitta rätt linser:

Sfäriska kontaktlinser - för närsynt- eller översynthet

Är du närsynt eller översynt? Närsynthet innebär att du har problem med att se objekt på långt håll och du har styrkor i minusområdet. Översynthet, å andra sidan, är när du har problem med att fokusera på objekt på nära håll. Du har då styrkor i plusområdet. Oavsett om du är närsynt eller översynt, uppstår en syndefekt på grund av att ögonglobens form inte är rund, utan snarare oval eller komprimerad. Som ett resultat bryts ljusstrålarna som kommer in i ögat, inte ihop på näthinnan utan hamnar strax framför eller bakom.

Sfäriska kontaktlinser korrigerar dessa synfel mycket enkelt. Sfäriska linser (liksom glasögon) justerar ljusets brytning, så att fokus träffar rätt position på näthinnan, och du kan nu se tydligt. Eftersom kontaktlinsen sitter direkt på ögat och dina glasögon en bit får man två olika recept för linser och glasögon.

Toriska linser: jämnar ut hornhinnans astigmatism

Astigmatism gör att ögat ser föremål som förvrängda. Detta beror på att hornhinnan inte är sfärisk utan mer cylinderformad och därför bryts inte ljuset ihop i en och samma punkt. Toriska kontaktlinser korrigerar problemet. Linserna jämnar till ögat, vilket skapar den sfäriska yta som behövs för en korrekt och skarp syn. Toriska kontaktlinser ska alltid provas ut och kontrolleras hos en optiker, eftersom de måste sitta bra för att synen ska bli tydlig samt för att förhindra ögonskador. Toriska linser kan identifieras genom att ordet ""toric"" eller ""astigmatism"" skrivs på förpackningen. Det finns toriska kontaktlinser tillgängliga i alla vanliga dioptrivärden för när- och översynthet. Köp toriska linser online från oss och spara pengar.

Multifokala kontaktlinser: se både på nära och långt håll

I avslappnat tillstånd är det mänskliga ögat utformat för att se föremål på avstånd. För att fokusera på objekt på nära håll, drar musklerna i ögat ihop sig och ändrar form på linsen i ögat, då kan du se nära föremål tydligt. När vi åldras minskar den okulära linsens elasticitet. Små barn kan lätt kompensera för +3 dioptrier utan glasögon, medan vuxna över 40 år får problem med att se på nära avstånd, även om de inte är översynta. Termen för detta tillstånd är presbyopi. Om du är översynt och utvecklar presbyopi behöver du ett synhjälpmedel som gör att du kan se på nära och långt håll med ett och samma hjälpmedel. Multifokala kontaktlinser är svaret. Dessa progressiva linser är lätta att känna igen genom att ordet ""multifokal"" eller ""for presbyopia"" läggs till i namnet. Vi har ett stort urval av multifokala linser tillgängliga online till fantastiska priser.

Hur länge vill du använda dina kontaktlinser?

På Mister Spex kan du begränsa urvalet av kontaktlinser med ett enkelt klick. Välj mellan följande:"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.