Välkommen till misterspex.se

Vårt mål är att erbjuda dig bästa möjliga köpupplevelse. För att optimera våra tjänster använder vi cookies och liknande teknik för marknadsföringsändamål. Genom att klicka på "Acceptera", samtycker du till användning av cookies. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

För mer information, se vår sekretesspolicy.

Ny säsong, ny look. Få 30 % rabatt på alla våra glas!¹
Kontaktlinser

Kontaktlinser

  • Snabba leveranser
  • Fantastiskt låga priser
  • Brett sortiment

Kontaktlinser

(81)

Inga resultat

Visar produkter 1 till 60 av 81

Kontaktlinser-den osynliga hjälpen för en glasögonfri vardag

Med dina kontaktlinser, som är godkänd av en optiker, startar du morgonen, fortsätter dagen och ända in till kvällen behåller du den komfortabla känslan. Eftersom varje kontaktlinsanvändare har individuella behov, finns det hos Mister Spex ett urval på över 110 produkter från kända märken. Online hos oss kan du beställa dina rengöringsprodukter och kontaktlinser för att dra fördel av våra låga priser och snabba leveranser. Med vår vägledning genom vårt stora sortiment blir ditt sökande efter rätt kontaktlins busenkelt!

Innehåll

1. Så hittar du de kontaktlinserna som passar dig

Marknaden för kontaktlinser är lika mångsidig som dess användare. För nästan alla ögon och synfel kan man hitta en linstyp, som passar. Toriska, multifokala, sfäriska, hårda eller mjuka, vid beställning av kontaktlinser kan det dyka upp många frågetecken. Det kan vara svårt att hitta rätt linssort och det är viktigt att du får hjälp med detta av en optiker. Efter att du har fått ditt giltiga linsrecept hjälper vi dig att hitta rätt.

Sfäriska kontaktlinser - linser för när- och eller översynthet

Beroende på om du har svårt att fokusera på objekt i närheten eller på avstånd, så är du när- eller översynt. Närsynta personer ser på suddigt på längre avstånd. Översynta personer har svårare att se på nära håll. Med sfäriska kontaktlinser justeras dessa synfel mycket enkelt. Tänk på att du måste ha två olika recept för kontaktlinser och glasögon då kontaktlinsen sitter direkt på ögat, alltså mycket närmare ögat än glasen i glasögonen. Det innebär att du kan få olika styrkor på dina linser respektive glasögon. Toriska eller astigmatiska kontaktlinser används när hornhinnan inte är helt sfärisk utan mer cylinderformad, det kan då uppstå brytningsfel. Brytningsfel beror på att ljusstrålarna bryts olika i olika snitt, och toriska linser tar hänsyn till de olika brytningarna. Toriska kontaktlinser måste tillpassas av en optiker, eftersom de måste sitta korrekt, för att synskärpan inte ska påverkas. Toriska linser känner du igen på namnet Toric eller Astigmatism som återfinns på förpackningen

Multifokala kontaktlinser - bra syn både på nära och långt håll

Det mänskliga ögat är i avslappnat läge inställt på att se objekt på avstånd. När man istället fokuserar på närliggande objekt, drar muskeln i ögat ihop sig. Med åldern avtar elasticiteten i linsen inuti ögat mer och mer. Det medför att vuxna från och med ungefär 40 års ålder får problem med att kunna se klart på nära håll. Detta till skillnad från små barn som enkelt även kan utjämna +3 dioptrin utan glasögon. Denna ålderssynthet kallas presbyopi. Om man är närsynt och åldersseendet börjar komma, behöver man en korrigering som med olika fokusområden möjliggör ett seende på både nära och långt avstånd. Multifokala kontaktlinser är motsvarigheten till progressiva glasögon. De multifokala kontaktlinserna känner man mycket lätt igen under tillägget Multifokal eller för Presbyopi i linsnamnet.

2. Användningstid: ett grundläggande kriterium

På Mister Spex kan du med ett enkelt klick begränsa ditt urval på kontaktlinser efter användningstid. Det finns:

Endagslinser - de hygieniska engångslinserna

Om du föredrar att använda glasögon men, vid särskilda tillfällen vill ha kontaktlinser som alternativ, då är endagskontaktlinser det rätta valet för dig. Du sätter i dem i ögat på morgonen och på kvällen tar du ut och slänger dem. Dessa praktiska linser känner du bland annat igen på tillägget Dailies, Daily eller 1 Day i namnet.

För endagslinser behöver du inga speciella rengöringsprodukter. Du kan ta ut endagslinserna ur paketet med rena händer och använda dem direkt. För att kunna rengöra kontaktlinserna under dagen, ifall något skulle hamna i ögat, kan det vara bra att ha tillgång till någon mindre flaska koksaltlösning eller någon form av ögondroppar.

Veckolinser - alternativet till endagslinser

Använder du regelbundet kontaktlinser som alternativ till glasögonen, så kan veckolinser vara det rätta valet för dig. Dessa kontaktlinser får användas i 14 dagar från och med den tidpunkten som du öppnar förpackningen. På kvällen rengörs de med linsvätska och desinficeras över natten. För personer som har känsliga ögon eller höga krav på hygien är veckolinser en bra kompromiss mellan endags- och månadslinser. Men det finns ett mindre produktutbud på veckolinser än på endags- eller månadslinser.

Månadslinser – för de som i regel använder kontaktlinser varje dag

Månadslinser får du efter öppning av förpackningen använda i 30 dagar . Liksom med veckolinser är rengöring och hantering mycket viktig när du väljer att använda månadslinser. Fråga din optiker vilka rengöringsprodukter som passar just dina linser bäst. Individuella behov och eventuella allergier bör anpassas i enlighet med detta. Optikern ger också värdefulla råd och tips för korrekt hantering.

Speciella kontaktlinser för torra ögon

Om du lider av torra ögon betyder det inte nödvändigtvis att du inte kan använda kontaktlinser. Silikon-hydrogel-linser förhindrar överdriven torrhet i ögat och kan till viss del hjälpa till med att återfukta ögat. Den senaste generationens linser består av ett material som absorberar vatten mycket snabbt men som å andra sidan släpper ifrån sig vattnet mycket långsamt. På grund av denna "vattentillförsel" är dessa kontaktlinser bättre försedda med vatten och suger inte upp tårvätskan så mycket. Jämfört med hydrogelkontaktlinser kräver de 20% mindre vatten, vilket innebär att mindre vätska tas från ögat.

Om dina befintliga kontaktlinser orsakar torra ögon, kan det bero på fel val av produkt eller brist i skötsel. Hormonförändringar kan också leda till torra ögon, vilket innebär att de linserna du alltid har haft kanske inte längre passar dig. Var noga med att kontakta och fråga din optiker om råd innan du provar nya kontaktlinser!

Att beställa kontaktlinser online hos Mister Spex lönar sig!

Hos Mister Spex hittar du alla vanliga kontaktlinser av kända tillverkare i sortimentet. Air Optix, Biofinity, Acuvue, Proclear

Ta del av en massa fördelar när du beställer kontaktlinser online hos Mister Spex:

  • Vi erbjuder supersnabba leveranstider
  • Köp kontaktlinser billigt: Du sparar upp till 40 procent
  • Vid köp över 700 kr levererar vi kostnadsfritt
  • Har du frågor? Kontakta vår: kunniga kundtjänst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.