Missade du Black Friday? Inga problem! Få 25 %¹ rabatt på allt med rabattkoden CYBERDEAL21
Nike
  Nike

Använd gärna våra filter

När du använder våra filter är det 80 % större chans att du hittar de bästa glasögonen för dina behov.

produkter

(107)

Inga resultat

Visar produkter 1 till 60 av 107

 Nike från Mister Spex

Nike har under många år varit en ledande tillverkare av sportkläder och är ett av världens mest berömda märken. Företaget växte fram i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Revisorn Phil Knight och idrottstränaren Bill Bowermann hade sedan 1964 framgångsrikt sålt sportskor under namnet ”Blue Ribbon Sports”. År 1971 uppdrog Phil Knight åt Carolyn Davidson, som studerade grafisk design, att ta fram en logotyp som ger en känsla av fart och rörelse. För 35 dollar formgav Davidson den i dag hyllade ”swoosh”-logotypen. Följande år grundades Nike Inc. med den nya logotypen och omställningen från återförsäljare till tillverkare var ett faktum. Den första kollektionen lanserades och sportmärkets unika utveckling inleddes. Davidson fick senare en mer passande belöning för sin design, då hon 1983 tilldelades en diamantprydd Swooshring av guld och ett okänt antal Nikeaktier som tack vare märkets framgång ger henne en tryggad pension. Märket Nike står för absolut prestanda och maximal framgång. Nike började redan tidigt samarbeta med berömda och framgångsrika idrottsmän.

Företaget fokuserade i början på friidrottsmän, men det verkliga genombrottet kom i slutet på 80-talet som en följd av att företaget 1984 skrev kontrakt med basketlöftet Michael Jordan. I slutet av Air Jordan-eran hade denna lyckträff bidragit med 2,6 miljarder dollar till Nikemärket, vilket befäste dess ställning som världens ledande tillverkare av sportartiklar med ett rykte som endast kan jämföras med företag som Coca Cola eller McDonalds. Så blev Nike kult. Stjärnor och kändisar från film- och musikbranschen har genomgående på sig Nike på fritiden och på scenen.

Nikes sortiment har också utvidgats till andra produkter än sportartiklar, skor och kläder. Som andra tillverkare av sportartiklar erbjuder Nike även en rad livsstilsprodukter som streetkläder, klockor, solglasögon och kosmetika genom att andra berömda märken, som Converse, är en del av Nike. Tyngdpunkten har dock alltid lagts på sport- och fritidssektorn. Tack vare samarbetet med framgångsrika idrottsmän som Tiger Woods och Lance Armstrong, och genom kampanjen Stand up, speak up!, som är riktad mot rasism inom fotbollen, har Nike fått mycket positiv uppmärksamhet under senare år.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo