Boka synundersökning

Välj en av våra partners och boka tid för synundersökning

  Våra olika synundersökningar

  Synundersökning för glasögon

  • Fastställande av synfel

  • Uppmätning av pupillavstånd (PD)

  • Glasrekommendation och höjdmätning

  Synundersökning för kontaktlinser

  • Fastställande av synfel och kontaktlinsparametrar

  • Inkluderar vid behov ett par provlinser och ett återbesök

  Glasögonservice

  Vi ser till att dina glasögon sitter perfekt, reparerar små skavanker och rengör dina glasögon på ett professionellt sätt. Du kan också hämta dina nya glasögon här.

  Benny, optiker hos Mister Spex

  4 tips inför din synundersökning

  4 Tipps für den perfekten Sehtest
  4 Tipps für den perfekten Sehtest

  Räkna med att undersökningen tar ca 20–30 minuter.

  Kom i god tid!

  Ta med dig dina glasögon till synundersökningen

  om du redan har ett par för att ta reda på om din syn har förändrats. 

  Har du gjort ett hemlån?

  Ta med dig bågarna till undersökningen för kompletterande mätningar.

  Glöm inte att beställa en voucher om du vill göra din synundersökning hos en av våra partneroptiker. 

  Vi skickar vouchern till dig via e-post så du kan enkelt visa upp koden på din mobil. Du behöver ingen voucher när du besöker en av våra Mister Spex-butiker!  

  Vanliga frågor

  I våra Mister Spex-butiker är priset för en synundersökning för glasögon 345 kr. Om du väljer att köpa glasögon i butiken inom 30 dagar från undersökningen, blir undersökningen kostnadsfri. Om du redan har betalat för undersökningen, kommer den summan att dras av vid köp av glasögon. OBS - detta erbjudande gäller inte om du beställer glasögonen online istället för i butik.

  Hos våra partneroptiker kostar en synundersökning 345 kr, men köper du ett par slipade glasögon inom 30 dagar efter genomförd synundersökning är undersökningen kostnadsfri. Återbetalningen för vouchern sker i samband med att din beställning skickas från oss. OBS - tänk på att använda samma e-postadress när du beställer en voucher och när du beställer dina nya glasögon. Gör du inte det kan vi inte ge dig pengarna tillbaka för synundersökningen.

  En årlig synundersökning för kontaktlinser kostar 490 kr och en nytillpassning av linser kostar 695 kr.

  Du märker vanligtvis om du är närsynt på att du ser sämre på långt håll. Är du översynt ser du (ibland) sämre på nära håll, ofta i kombination med huvudvärk och/eller trötta ögon.

  I regel bör man kontrollera synen ungefär vart annat år. Om du själv märkt av att synen förändrats på något sätt bör du givetvis undersöka synen så snart som möjligt. Använder du linser ska du göra en kontroll en gång om året för att se att ögonen mår bra.

  Synundersökningen genomförs av en legitimerad optiker. Du tittar på en syntavla, genom en s.k foropter. Genom ändring av glas fastställs styrkan när du ser som bäst. Styrkan mäts i dioptrier. Det här värdet hittar du i ditt recept under "sfär". Vid behov justeras även astigmatism (cylinder) och addition. Mer information om dina värden och ditt glasögonrecept hittar du här.

  Du kan göra en synundersökning i en av Mister Spex butiker eller hos en av våra partneroptiker. Du får såklart hjälp och råd utöver synundersökningen både i Mister Spex-butikerna och hos våra partneroptiker och oavsett om du vill få utförlig rådgivning, prova kontaktlinser eller justera dina glasögon. För att göra en synundersökning i våra Mister spex-butiker behöver du vara över 16 år.

  Se alltid till att boka en tid för att göra en synundersökning i en av våra butiker eller hos våra partneroptiker – antingen genom att ringa eller boka online (om funktionen erbjuds). Var noga med att alltid tala om att du vill boka tid via Mister Spex om du kontaktar en av våra partneroptiker och glöm inte att visa upp din voucher för synundersökningen.

  Mister Spex Stores
  Mister Spex Stores

  Titta gärna förbi!

  Vi ser fram emot ditt besök i en av våra Mister Spex-butiker och hjälper dig gärna med frågor kring glasögon eller kontaktlinser

  Allt om dina nya glasögon

  Också intressant för dig

  20%

  Vårt optikerteam vägleder dig gärna

  Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

  Betalningsalternativ

  Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

  Fraktsätt

  Postnord Logo

  Så att du kan shoppa tryggt online

  TRYGG E-Handel Logo