LGR
Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
205 Resultat

L.G.R. – elegans från långt förgångna dagar

Glasögonen och solglasögonen från L.G.R. har en design som förenar Afrikas otroliga skönhet och den italienska rivierans omisskännliga glamour på ett unikt sätt. Bågarna från L.G.R. återspeglar en familjehistoria med rötter i både Eritrea och Italien. L.G.R.s grundare är Lucca Gnecchi Ruscone. Det var hans farfar, Raffaello Bini, som flyttade till eritreanska huvudstaden, Asmara, på 1930-talet. Där öppnade han ett varuhus och sålde fotografitillbehör och snart därefter även italienska glasögon och solglasögon. Han drev sin affär med stor framgång och i Eritrea lärde till och med lära känna sin stora kärlek, Nina.

L.G.R.-glasögon: en känslosam start på resan

Men 1974 höll inbördeskrig på att bryta ut i landet och regeringen beslagtog hans varuhus. Bini och hans fru återvände med tunga hjärtan till Italien. 2005, över tre årtionden senare, tillät den eritreanska regeringen honom att återvända och samla in sina återstående ägodelar. Han tog med sig sitt barnbarn, Lucca Gnecchi Ruscone, på den känslomässiga resan – och lade på så vis grunden för att skapa varumärket, L.G.R.

När barnbarnet Ruscone kikade igenom Binis gamla varuhus, upptäckte han en gammal kista full av gamla solglasögon från förr. Han blev omedelbart imponerad av de vackra designerna från en sedan länge bortglömd tid. Ruscone tog med lådan till Italien, kontaktade originaltillverkarna och designade sin första lilla linje av glasögon och solglasögon som fångade den tidlösa elegansen från svunna dagar. Därmed var märket, L.G.R., fött.

L.G.R.-solglasögon: kändisar satsar på retro-charm och kvalitet

Idag är kändisar såsom Marion Cotillard, Gigi Hadid, Prins William, Tom Cruise och Cristiano Ronaldo fans av L.G.R.s solglasögon – L.G.R.-bågmodeller med retrotouch. Sunglasses reunion (eller återföreningen av L.G.R.s solglasögon) står högt i kurs hos kändisarna. Och det är inte utan anledning: Glasögonen och solglasögonen är alla helt handtillverkade i Italien av enbart tre familjer som behärskar den svåra hantverkskonsten på ett mycket skickligt vis. De använder enbart traditionella metoder för tillverkningen av bågmodellerna.

Tillverkningsprocessen av ett par unika bågar tar mellan åtta och 14 veckor. Det är italienskt acetat som ger glasögonen från L.G.R. en särskilt lång livslängd. Processen avslutas genom att prägla en guldig L.G.R.-logotyp på skalmarna med en märkesstämpel, vilket också är en komplex och nästan utdöd process. Ruscones mål var att L.G.R.-glasögonen skulle vara livslånga följeslagare på livets äventyr.

Beställ L.G.R.-bågar hos Mister Spex – dina fördelar

Letar du efter eleganta retro-solglasögon eller vintage-glasögon? Eller är du på jakt efter en livslång och elegant accessoar för ditt personliga äventyr? Hos Mister Spex hittar du ett stort urval av L.G.R.-glasögon och L.G.R.-solglasögon. Oavsett tid på dygnet och i lugn och ro kan du beställa dina glasögon hemifrån och online hos Mister Spex. Men vilka glasögon passar mig? I vårt digitala provrum kan du prova dina favoritbågar virtuellt och i

  • ** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.
10%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo