EOE
52 Resultat

EOE | Hållbar elegans 

I den lilla byn Ammarnäs i Lappland föddes märket EOE för tio år sedan. Den friska luften och de snötäckta fjällen inspirerade Erik och Emilia Lindmark till att skapa en hållbar glasögonkollektion som kombinerar den skandinaviska designens elegans och enkelhet med den karga naturens skönhet i Lappland. De svenska rötterna återspeglas både i glasögonens namn och färger, och inte minst i materialet taget från den vilda och vackra naturen. 

Hållbarhet & design i symbios 

EOE är en pionjär inom tillverkningen av hållbara glasögon utan några ftalater som i vanliga fall används i tillverkningen av glasögon. Idag är EOE det ledande märket för hållbara glasögon i Skandinavien. Glasögonen är inte bara tillverkade på ett hållbart sätt, utan går att återvinna och är biologiskt nedbrytbara. 

EOE:s vision 

Glasögonen designas i Lappland och tillverkas för hand i de italienska Alperna. Målet är att en dag både kunna designa och tillverka alla glasögon i norra Sverige. Tills dess byts de svenska fjällen ut mot Alperna och arbetet på EOE:s huvudkontor har framför allt fokus på att göra de resterande delarna av tillverkningen så miljövänlig som möjligt. 

EOE eyewear: äventyret som började med en snöskoter 

Vart är vi på väg? Till Lappland! EOE blev till en vacker och snöig vårdag 2010, under en snöskotertur i den lilla byn Ammarnäs i Lappland. Den friska luften och det snöbetäckta fjällandskapet gav Erik och Emilia Lindmark idén om att skapa en glasögonkollektion som kombinerar den skandinaviska designens elegans och lätthet med naturens karga skönhet i Lappland. Kulturarvet återspeglas både i glasögonens namn och färger. EOE är ett unikt märke som har värmt många hjärtan inom mycket kort tid. Följer du med på resan? 

Hållbara glasögonbågar från Lappland 

EOE var det första märket på marknaden med att lansera en kollektion av hållbara glasögon, utan några ftalater som i vanliga fall används i tillverkningen av glasögon. Idag är EOE det ledande märket för hållbara glasögon i Skandinavien. Alla glasögon från EOE är tillverkade på ett hållbart sätt, går att återvinna och är biologiskt nedbrytbara. Sportglasögonkollektionen, EOE Sport, är både populär och hållbar. Den futuristiska designen drar verkligen blickarna till sig och glasögonen kan inte bara användas i backen, utan även på after ski-festen. Även märkets olika samarbeten hålls på ett hållbart sätt i regionen. För att göra en lång historia kort: EOE eyewear AB från Lappland tillverkar glasögon och solglasögon av hög kvalitet, utan att kompromissa på naturens bekostnad. 

EOE-glasögon: naturlig svensk design när den är som bäst 

Märkets slipade glasögon vinner vårt förtroende med trendiga former, material av hög kvalitet och nya kreativa tolkningar av klassiska designer. Färgerna, som är inspirerade från Lapplands fjällandskap, drar enkelt till sig all uppmärksamhet. Klar isblå, ljusguld och sandgul teleporterar dig till norra Sveriges snölandskap, skogar och berg. Vi tycker till exempel särskilt mycket om EOE:s nattviol-glasögon. Andra populära glasögonmodeller är: 

  • Runda, smala modeller av titan – en hyllning till 70-talets runda små glasögon – finns i naturliga färger som återspeglar Lapplands landskap. 

  • Runda modeller, lätt tillplattade i övre kanten, påminner om klassiska hornbågade glasögon. Även dessa glasögonmodeller imponerar på oss med sina unika, naturliga färger. 

  • Transparenta bågar som ger ett härligt intryck av lätthet kan bäras både på sommaren och vintern. 

 

Solglasögon från EOE: runda, cateye eller pilotglasögon 

EOE-solglasögon finns i olika designer, former, färger och material. Lägg märke till de naturliga färgerna som är inspirerade av den nordiska naturen och de nytolkade klassikerna. Vissa cateye-modeller har därför ingen kraftig helbåge av plast, utan en smal halvbåge av metall eller titan. Andra cateye-bågar har däremot något framskjutande bågar i övre kanten, vilket skapar en spännande optisk effekt. Har du lust att påbörja ett nytt solglasögon-äventyr i år? Då är följande EOE-bågar något för dig: 

  • Glas i bågarna? Bågar på glasen! Sportkollektionens tunna bågar i metall har fästs vid något större glas, vilket skapar en fin, futuristisk effekt. 

  • Cateye möter rektangulära bågar. Denna modell är en kombination av två populära bågar och bildar en ny trendig look. 

  • Less is more – men ibland stämmer det inte alls. Glasögonen, som designades tillsammans med Sania Claus Demina, har pyntats med små kristaller på den klassiskt runda bågen. 

 

Köp glasögon online hos Mister Spex – smidigt och lätt 

Oavsett om du är ute efter ett par normala glasögon, progressiva glasögon, läsglasögon eller arbetsplatsglasögon – när du köper glasögon hos Mister Spex kan du välja mellan över 5000 olika glasögonbågar från diverse märken. Här är bara några av fördelarna när du handlar EOE-glasögon hos oss, till skillnad från andra återförsäljare: 

  • Prova glasögon online 

  • Låna hem glasögon i upp till 10 dagar – helt gratis 

  • 90 dagars öppet köp 

  • Snabba leveranser 

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo