Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en synundersökning?

En synundersökning för glasögon är kostnadsfri hos våra partneroptiker. För årlig kontaklinsundersökning eller nytillpassning är priset 395kr respektive 695:-. I priset inkluderas 1 st återbesök samt, vid behov, eventuella provlinser. Allt du behöver göra är att lägga till vald undersökning i varukorgen. .

Hur vet jag om jag har ett synfel?

Du märker vanligtvis om du är närsynt på att du ser sämre på långt håll. Är du översynt ser du (ibland) sämre på nära håll, ofta i kombination med huvudvärk och/eller trötta ögon.

Hur ofta bör jag göra en synundersökning?

I regel bör man kontrollera synen ungefär vart annat år. Om du själv märkt av att synen förändrats på något sätt bör du givetvis undersöka synen så snart som möjligt. Använder du linser ska du göra en kontroll en gång om året för att se att ögonen mår bra.

Hur går en synundersökning till?

Synundersökningen genomförs av en legitimerad optiker. Du tittar på en syntavla, genom en s.k foropter. Genom ändring av glas fastställs styrkan när du ser som bäst. Styrkan mäts i dioptrier. Det här värdet hittar du i ditt recept under "sfär". Vid behov, justeras även astigmatism (cylinder) och addition. Mer information om dina värden och ditt glasögon recept hittar du här.

Var kan jag göra en synundersökning?

Du är välkommen att göra synundersökning hos en av våra partneroptiker.

Behöver jag boka tid?

För att göra en synundesökning måste du först ringa till en av våra partneroptiker och boka tid. Välj en optiker nära dig, du kan hitta deras telefonnummer genom att klicka på länken "Synundersöking glasögon" eller "Synundersökning kontaktlinser" på dena här sidan.Ytterligare frågor? Vi hjälper dig gärna!

Skriv till oss på:
support@misterspex.se
Eller ring oss:
08-55 00 25 60

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex normala priser.