Ray-Ban Wayfarer

Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
60 Resultat

Ray-Ban Wayfarer: En legand bland solglasögonen

Kultmärket Ray-Ban står högt upp på toppseller-listan av solglasögon. En av de hetaste modellerna är utan tvekan Ray-Ban Wayfarer. Solglasögonens historia är väldigt imponerade. Som en självklar fashion-piece har den varit populär på mer än 50 år nu. Detta är dock absolut inte förvånansvärt. Bortsett från den förstklassiga kvalitén som märket Ray-Ban är känt för, är Wayfarer är en riktig klassiker med en klockren design.

Wayfarer är en solglasögon-modell som släpptes av det legendariska märket Ray-Ban redan 1952. Genom att designa ett par solglasögon med bågar gjorda av plast revolutionerade designern Raymond Stegemann solglasögon-marknaden totalt. I sin modell Wayfarer användes för första gången plastens fördelar för att tillverka solglasögon som var annorlunda än alla tunna metall-bågar som fanns tills dess. Ray-Bans Wayfarer inledde alltså äran av solglasögon med tjocka bågar av plast som nuförtiden inte kan tänkas bort ur solglasögonmodet. Vid tiden där bågarna släpptes var den karakteristiska trapetsformen som modellen fram till idag är känd för, en absolut nyhet. Det var framför allt kreativa rebeller som tilltalades av uttrycket som solglasögonens look gav dem.

Tillsammans med Ray-Ban Aviator hör Wayfarer idag till de mest sålda solglasögon i hela världen. Båda modeller var från förstå början tänkt för piloter. Även om modellerna då i första hand var gjorda för män blev dem snabbt väldigt populär även i raden av kvinnliga Hollywoods-stjärnorna. Dåvarande kändisar som Kim Novak och Marylin Monroe bidrog till att framhäva Ray-Ban Wayfarer till ett kultobjekt. Senast när Miss Hepburn visade sig med dessa solglasögon blev dem en mode-legend. Som en moderiktig självklarhet följde bågarna modet genom tiderna. Så var Wayfarer också på 80-talet en accessoar i Neo-Punk-Rock scenen och stars som Madonna, Elvis Costello, Morrissey eller U2 använde dem för att göra ett fashion statement.

Ray-Ban Wayfarer: Solglasögon med en lång historia

Under tiden har Ray-Ban Wayfarer utvecklats till en stor kollektion av färger. 2001 fick modellen en liten make-over i sin form. Bågarna blev lite mindre men kantigare. Istället för acetat som hade används tidigare, tillverkades bågarna numera av sprutad plast. Denna innovation gjorde stor succé. Solglasögonen hade inte bara moderniserats i utseendet utan blev samtidigt så bekväma som aldrig för. Intresset i solglasögonen blev plötsligt så stort att Ray-Ban åter-lanserade även de gamla Wayfarer-varianterna. Dessutom producerades modellen i en stor rad nya färger. Nu fanns dem även i rosa eller turkos och i kontrasterande färgkombinationer som svart-vit eller svart-röd och blev del ab den färgglada Colorize-Kollektion av Ray-Ban.

Köp din favorit hos oss

I Mister Spex online butik hittar du Ray-Ban Wayfarer i alla färgkombinationer du kan önska dig. Testa de gärna med vår virtuella online prövning i 2D eller 3D för att se vilken färg som passar din typ och din personliga stil bäst. Köp denna klassikern till billiga priser, vi levererar inom hela Europa och erbjuder som alltid 90 dagar öppet köp. Ifall du vill ha din Wayfarer med korrektionslinser så är även det smidigt gjort - online på Mister Spex.

  • ¹Rabatten på upp till 50% gäller på utvalda glasögon- och solglasögonbågar. Rabatten är giltig till och med 2024-03-06 på www.misterspex.se och i våra Mister Spex-butiker, men bara så längre lagret räcker. Vi betalar inte ut rabattens värde i kontanter. Rabatten går inte att använda på exkluderade märken enligt Mister Spex köpvillkor. Rabatten går inte heller att kombinera med andra rabatter, erbjudanden eller kampanjer. Kommersiell marknadsföring av rabatten är förbjuden. Vi hänvisar även till misterspex.se gällande köpvillkor.
10%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo