Sommarrea: upp till 50 % rabatt på utvalda glasögon, solglasögon och kontaktlinser¹
Spara nu

Wayfarer - Alla storlekar


Kategori

Använd gärna våra filter

När du använder våra filter är det 80 % större chans att du hittar de bästa glasögonen för dina behov.

Ray-Ban Wayfarer: En legand bland solglasögonen

Kultmärket Ray-Ban står högt upp på toppseller-listan av solglasögon. En av de hetaste modellerna är utan tvekan Ray-Ban Wayfarer. Solglasögonens historia är väldigt imponerade. Som en självklar fashion-piece har den varit populär på mer än 50 år nu. Detta är dock absolut inte förvånansvärt. Bortsett från den förstklassiga kvalitén som märket Ray-Ban är känt för, är Wayfarer är en riktig klassiker med en klockren design.

Wayfarer är en solglasögon-modell som släpptes av det legendariska märket Ray-Ban redan 1952. Genom att designa ett par solglasögon med bågar gjorda av plast revolutionerade designern Raymond Stegemann solglasögon-marknaden totalt. I sin modell Wayfarer användes för första gången plastens fördelar för att tillverka solglasögon som var annorlunda än alla tunna metall-bågar som fanns tills dess. Ray-Bans Wayfarer inledde alltså äran av solglasögon med tjocka bågar av plast som nuförtiden inte kan tänkas bort ur solglasögonmodet. Vid tiden där bågarna släpptes var den karakteristiska trapetsformen som modellen fram till idag är känd för, en absolut nyhet. Det var framför allt kreativa rebeller som tilltalades av uttrycket som solglasögonens look gav dem.

Tillsammans med Ray-Ban Aviator hör Wayfarer idag till de mest sålda solglasögon i hela världen. Båda modeller var från förstå början tänkt för piloter. Även om modellerna då i första hand var gjorda för män blev dem snabbt väldigt populär även i raden av kvinnliga Hollywoods-stjärnorna. Dåvarande kändisar som Kim Novak och Marylin Monroe bidrog till att framhäva Ray-Ban Wayfarer till ett kultobjekt. Senast när Miss Hepburn visade sig med dessa solglasögon blev dem en mode-legend. Som en moderiktig självklarhet följde bågarna modet genom tiderna. Så var Wayfarer också på 80-talet en accessoar i Neo-Punk-Rock scenen och stars som Madonna, Elvis Costello, Morrissey eller U2 använde dem för att göra ett fashion statement.

Ray-Ban Wayfarer: Solglasögon med en lång historia

Under tiden har Ray-Ban Wayfarer utvecklats till en stor kollektion av färger. 2001 fick modellen en liten make-over i sin form. Bågarna blev lite mindre men kantigare. Istället för acetat som hade används tidigare, tillverkades bågarna numera av sprutad plast. Denna innovation gjorde stor succé. Solglasögonen hade inte bara moderniserats i utseendet utan blev samtidigt så bekväma som aldrig för. Intresset i solglasögonen blev plötsligt så stort att Ray-Ban åter-lanserade även de gamla Wayfarer-varianterna. Dessutom producerades modellen i en stor rad nya färger. Nu fanns dem även i rosa eller turkos och i kontrasterande färgkombinationer som svart-vit eller svart-röd och blev del ab den färgglada Colorize-Kollektion av Ray-Ban.

Köp din favorit hos oss

I Mister Spex online butik hittar du Ray-Ban Wayfarer i alla färgkombinationer du kan önska dig. Testa de gärna med vår virtuella online prövning i 2D eller 3D för att se vilken färg som passar din typ och din personliga stil bäst. Köp denna klassikern till billiga priser, vi levererar inom hela Europa och erbjuder som alltid 90 dagar öppet köp. Ifall du vill ha din Wayfarer med korrektionslinser så är även det smidigt gjort - online på Mister Spex.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo