Sportglasögon

Polariserade

Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
1 034 Resultat

Polarisande sportsolglasögon i Mister Spex online-shop

Bilförare känner säkert till problemet: Att köra på en blöt gata när solen skiner, bländas du nästan så mycket att du knappt ser något längre. Men även skidåkare, piloter och vattensportälskare lider av solexponeringen när solen bländar. Sportsolglasögon brukar ge lite lättnad, men de kan inte minska reflexen på metallytor, vatten eller snö. Polariserande sportsolglasögon minskar det reflekterade ljuset och säkerställer avslappnade ögon och ökad säkerhet vid körning eller utomhussporter.

För vem lämpar sig polariserande sportsolglasögon?

I grund och botten drar alla nytta av sportsolglasögon med ett polariserande filter som tycker om att stanna ute i det blå. För bländande ytor finns det alltid och överallt. Men särskilt viktiga är polariserande solglasögon för bil- och motorcykelförare. På grund av den bländande effekten på våta vägar har otaliga olyckor redan hänt pga. begränsad syn. Bra att tänka på är att den polariserade effekten även tar bort reflektionen på is vilket kan orsaka problem när du kör bil. Skidåkare, piloter och vattensportentusiaster har nytta av den nya tekniken. De är också beroende av en bra syn, men utsätts också ofta för solens bländande strålar.

Hur fungerar polariserande sportsolglasögon?

Ljuset i sig är opolariserat: det betyder att det generellt strålar i alla riktningar - ljusets elektromagnetiska vibrationer är av olika längder och slumpmässigt fördelade. När den träffar en jämn och reflekterande yta polariseras den, det vill säga den riktas åt ett visst håll. Det är detta koncentrerade ljus som ger den obehagliga bländningseffekten. För att neutralisera ljusets polarisering får de polariserande solglasögonen ett speciellt filter. Detta innehåller vågrätta riktade kristaller. Det ljus som slår lodrätt mot ögonen blockeras på så vis och de "normala", horisontella ljusstrålarna låter filtret passera. Således förhindrar filtret inte bara bländning, det möjliggör också en synnerligen hög kontrast.

Kan jag kombinera mina normala sportglasögon med polariserande sportsolglasögon?

Ja, hos Mister Spex kan du nu beställa alla solglasögon med ett polariserande filter. Välj bara din favoritmodell i kategorin “glasögon” och välj "polariserande linser" i beställningsprocessen och ange dina korrigeringsvärden. Känner du inte till dina nuvarande värden? Kontakta din optiker för ett nytt giltigt glasögonrecept.

Polariserande sportsolglasögon hos Mister Spex: Fördelarna

Vill du känna dig mer säker i trafiken med behagligare syn i starkt solljus? Beställ då ett par polariserande sportsolglasögon hos Mister Spex - till ett oerhört bra pris och med många servicefördelar. I vårt breda utbud av polariserande solglasögon hittar du garanterat rätt sportsolglasögon för just din stil. Upptäck följande servicefördelar som gör sportsolglasögon online-shopping ännu roligare:

  • Snabb leverans och returrätt

  • Vi erbjuder en 90-dagars öppetköp

  • Virtuell 3D-montering

Bläddra online för att hitta och välj i den enkla navigeringen bland herr- och damramar, glasögon och färger. Oavsett om det är runda eller fyrkantiga, cat-eye eller aviator-solglasögon: I Mister Spex webbutik hittar du rätt polariserande sportsolglasögon med några få klick. Är du osäker på om modellen passar dig? Ta reda på det snabbt med vår virtuella montering! Ladda bara upp ett foto av dig själv eller använd din webbkamera och prova glasögonen direkt i 3D.

Ett litet tips: alla sportsolglasögon som går att beställa med slipade styrkor, kan du också beställa med polariserande filter. Dessa glasögon är antireflekterande, härdade och har 100% UV-skydd. Välj bara de polariserade linserna som ett tillägg under beställningsprocessen och ange dina korrigerinsvärden.

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo