Retro glasögon

Har du redan ett par glasögon från oss? Logga in nu och filtrera efter glasögon i din storlek.
Filtrera efter
5 149 Resultat

Skapa din personliga unika look med retro glasögon

Att köpa vintage-kläder i second-hand butiker har sedan länge varit mer än bara en trend. Att skona resurser och se det fina i det gamla är en idé i modet som numer blivit en självklarhet. För att få till den ultimativa vintage-looken bör man också kombinera med fina accessoarer som den kompletterar till en helhetsbilden. Riktigt autentisk blir din outfit med passande retro-glasögon. Modeller med retro-karaktär är pilotglasögon, Cat Eyes eller runda brillor.

I Mister Spex online butik kan du fynda alla retro-klassiker som har varit på tapeten mellan 1920 och 1980-talet. Det alla dessa bågar har gemensamt är att de med sina stora linser blir lite mer extravaganta. Kapitlet där diskreta bågar och smala ramar varit populära är slut. Nuförtiden gäller det att dra åt sig blickar med markanta, mörka och karakteristiska glasögon - och just detta är retro-glasögon bäst på.

Från Woody Allen till Marilyn Monroe: retro-glasögon på Mister Spex

En av de mest omtyckta glasögonformena i retro-stil är panto-bågar, det vill säga runda bågar. Dessa glasögon blev populära på 1920-talet. Det var mest intellektuella och konstnärliga människor som uttryckte sina individuella karaktärer med denna form. På 1950 och 1960-talet upptäckte kändis-världen panto-bågarna vilket ledde till att de på 1970-talet hade etablerats som trend-accessoar bland mode intresserade. Det mest kända panto-ansiktet är Woody Allen som har gjort panto-glasögon till en tidlös accessoar fram till idag. För de som alltid velat klä sig i Marilyn Monroe eller Grace Kelly-looken rekommenderar vi på Mister Spex att välja glasögon i Cat Eye-form. Bågarna som med sina spetsiga övre kanter ser ut som kattögon, är idag lika eleganta som för 60 år sedan. Medan Cat Eye-bågar på 50 talet oftast var färgglada så är de idag lite mer diskreta. På det sättet funkar Cat Eye-formen även utmärkt för att piffa upp en enkel outfit. Detsamma gäller vår tredje retro-klassiker: pilotglasögon. Bågarna utvecklades på 1930-talet för att skydda piloter från starka solstrålningar, med stora, droppformade bågar. Det tog dock inte lång tid tills modellens snygga form blev uppskattad även i andra kretsar. Idag är pilotglasögon en tidlös klassiker som kombineras med alla möjliga outfits och stilar.

Köp din retro-favorit online på Mister Spex. Vilken modell som passar dig bäst kan du alltid testa med vår virtuella online prövning i 2D eller 3D. Utöver billiga priser erbjuder vi på Mister Spex även leverans inom hela Europa samt 90 dagar öppet köp.

  10%

  Vårt optikerteam vägleder dig gärna

  Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

  Betalningsalternativ

  Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

  Fraktsätt

  Postnord Logo

  Så att du kan shoppa tryggt online

  TRYGG E-Handel Logo