Stäm av ditt recept online hemifrån

Testa dina synstyrka nu!

Det spelar ingen soll om det var länge sedan du kontrollerade din syn eller om det är ditt allra först syntest. Om du behöver ett recept eller bara vill kontrollera hur bra din syn är - med easee får du reda på dina synvärden på bara några minuter. Mycket enkelt, kliniskt testat, TÜV Rheinland-certifierat.

Och för att allt ska fungera smidigt rekommenderar vi att du planerar in ditt syntest mellan kl. 09.00 och 19.00.

Mister Spex-kunder som redan har ett kundkonto blir ombedda att logga in. Dina nya styrkor kommer då att sparas direkt i ditt kundkoto. Har du inget kundkonto? Registrera dig i nästa steg.

Så här fungerar det

1. Start: För att kunna garantera bästa möjliga mätning behöver vi först några uppgifter från dig.

2. Syntest: Din dator och smarttelefon ansluts med easee. Du ledsagas steg för steg genom syntestet.

3. Kontroll: För att kunna garantera kvaliteten på ditt resultat kontrolleras dina värden av kvalificerade optiker.

4. Recept och glasögonpass: Färdigt! Efter bara 15 minuter finns dina aktuella synvärden och, om så önskas, ett validerat glasögonrecept tillgängliga i ditt Mister Spex-konto

Det här behöver du:

 • En smarttelefon och en dator eller laptop

 • 3 meter plats

 • Ett kort i formatet ID-1

Testa dina ögon själv på bara några minuter

Med vår partner easee

Online-Sehtest
Online-Sehtest
Ditt syntest

Dina fördelar

 • Spontant och bekvämt hemifrån
 • Du behöver inte boka tid
 • Snabbt resultat på bara några minuter
 • Gratis för Mister Spex kunder
 • Validerat glasögonrecept
 • CE-certifierat och TÜV Rheinland testat resultat
Vanliga frågor

Resultatet av varje test kontrolleras av easee för att validera testets kvalitet och för att säkerställa att du får ett korrekt resultat. easees teknik har utvecklats av medicinska experter och är baserad på en medicinsk studie. Undersökningen vid Utrechts universitet (UMC Utrecht) har visat att easees online-test kunde fastställa synskärpan mycket exakt – även om ett online-syntest inte gick att jämföra med en synundersökning som görs på plats av en optiker. Testet kategoriseras officiellt som programvara för medicinsk utrustning, som en CE-certifierad medicinteknisk produkt i klass I. Det innebär att du kan lita på att easee erbjuder dig ett professionellt syntest. Företaget har dessutom nyligen infört ett kvalitetsutvecklingssystem enligt EN ISO 13485:2016, vilket är certifierat av det tyska kontrollorganet TÜV i Rhenlandet.

Om du vill stämma av styrkorna för ditt befintliga glasögonrecept via Mister Spex så behöver du inte betala något för testet (du behöver dock ha ett kundkonto hos Mister Spex). Mister Spex står för kostnaden. Om du inleder testet direkt hos easee (www.easee.online) kostar det 200 kr. Som ett tack erbjuder easee vouchrar hos olika optiker på nätet – bl.a. Mister Spex.

Var vänlig och kontakta vår kundtjänst service@misterspex.se för att initiera en ersättning.

Om du inleder testet via Mister Spex kommer du att registreras hos easee genom ditt Mister Spex-konto. Du behöver då inte skapa något nytt lösenord. Eftersom easee behandlar medicinska uppgifter (exempelvis styrka) skyddas din profil vid easee av säkerhetsskäl av ett slumpvis genererat lösenord (≠Mister Spex lösenord), som du själv kan ändra när du vill via https://easee.online/password/email

Det tar ungefär 15 till 30 minuter att genomföra online-testet för att stämma av styrkorna i ditt befintliga recept.

Det tar ungefär 15 till 30 minuter att genomföra online-testet för att stämma av styrkorna i ditt befintliga recept.

Om du vill kontrollera ditt befintliga recept för att skaffa ett par enkelslipade glasögon och uppfyller de listade kraven, kan du göra det hemifrån med online-testet. Testet ersätter inte en vanlig synundersökning eller en undersökning för kontaktlinser hos optiker.

Ja, online-testet kan genomföras när som helst – så länge du och dina ögon inte är för trötta. Om du genomför testet på kvällstid behöver du bara säkerställa att rummet är tillräckligt upplyst.

Det är tyvärr inte möjligt. Var vänlig och vänd dig till Mister Spex kundtjänst för hjälp med detta.

Resultatet från ditt online-test granskas av easee. Om resultatet av testet blir inkonsekvent uppdateras inte dina styrkor och du kommer i så fall att bli informerad om detta.

Resultatet från ditt online-test granskas en extra gång och valideras av easee. Om resultatet av testet blir inkonsekvent uppdateras inte dina styrkor och du kommer i så fall att informeras. För att kunna genomföra testet på bästa möjliga sätt behöver du följa dessa anvisningar:

 • Håll 3 meters avstånd till din skärm

 • Säkerställ att utrymmet är ordentligt upplyst

 • Undvik att hålla huvudet eller kroppen snett

 • Följ instruktionerna och observera frågorna under testets gång

 • Lämna inga felaktiga uppgifter

Vi rekommenderar att man låter undersöka sina ögon hos optiker minst vartannat år. Om du märker av några förändringar i synen rekommenderar vi dig att kontrollera din syn tidigare.

Nej, vi förser dig med uppdaterade styrkor. Om du har besvär eller frågor som rör dina ögons hälsa, rekommenderar vi dig att kontakta en optiker eller ögonläkare.

I Sverige är det enbart barn och ungdommar som har rätt till bidrag för en del av kostnaden av glasögon och kontaktlinser. För den gruppen är testet inte tillgänglig i dagsläget.

I normala fall kostar easees online-test 200 kr. Om du genomför testet online via misterspex.se, i egenskap av Mister Spex-kund, står vi för kostnaden. Då är testet gratis för dig.

För att göra syntestet online och stämma av styrkorna i ditt befintliga recept behöver du först besvara vårt korta frågeformulär. På så sätt kontrollerar vi om du kan göra online-testet. Därefter styrs du direkt vidare till testet via misterspex.se.

Mister Spex och easee är två skilda företag. För att kunna erbjuda Mister Spex kunder ett kostnadsfritt syntest online, samarbetar vi med vår partner easee. Testet har utvecklats av easee.

10%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo