Tillbaka till linsguiden

Årlig linsundersökning

Den allmänna rekommendationen är att ögonen ska kollas en gång per år om man är linsbärare för att se att ögonen faktiskt mår bra. Ögonen förändras med tiden och även om allt känns bra är det inte säkert att det ser lika bra ut. Du har bara två ögon, var rädd om dem!

En årlig undersökning tar ca 30 minuter. Optikern kontrollerar hur ögonen mår och hur linsen sitter. Man kollar även om styrkan ändrats och om några justeringar ska göras.

Hur känns linserna i slutet av dagen? Skaver de i ögonen? Bli du torr eller röd i ögonen? Hur länge kan du ha linserna i ögonen innan det känns jobbigt? Var inte rädd för att berätta hur det känns och hur det fungerar. Ofta kan man prova andra linssorter som kanske passar dina ögon bättre. Du får då med provlinser och ett återbesök ska göras efter ca 7–14 dagar för att se att linserna fungerar som de ska.

Om allt fungerar bra och optikern tycker att det ser bra ut så har du fått en bekräftelse på att linserna fungerar. Så skönt!

Kom helst till besöket med linserna i ögonen. Det gör inget om linserna börjar närma sig slutet på bärtiden, om du använder månadslinser eller 14-dagars linser. Då ser man även hur själva linsen ser ut efter en tids användning.

Kontaktlinsguide

Mer info och tips

Weitere Ratgeberthemen

Das könnte dich auch interessieren

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo