Tillbaka till linsguiden

Val av rengöringsprodukter

Det finns många olika rengöringsprodukter och linsvätskor på marknaden och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Vissa linser och vätskor passar bättre ihop. Det bästa är att använda den vätska som din optiker har rekommenderat.


Kontaktlinsen

Olika vätskor innehåller olika konserveringsmedel. Man ska försöka hålla sig till en och samma vätska, om den fungerar bra. Måste man byta vätska ska man göra det när man byter till nya linser. Vätskorna kan annars reagera med varandra i själva linsen och har man otur får man då en reaktion i ögonen.


1. Allt-i-ett lösningar

En väska som kan göra allt, nämligen rengöra, skölja, desinficera, neutralisera och lagra. Kontakt med ögon är inget problem, man kan skölja linserna i vätskan i anslutning till isättning av lins utan att irritation uppstår. Allt-i-ett lösningar är lätta och säkra att använda.
Alla vätskor innehåller olika typer av konserveringsmedel som en del kan vara överkänsliga emot. Har du bytt linsvätska och plötsligt börjar få problem med dina tidigare problemfria linser kan det ha ett samband. Kontakta då din optiker för råd.
En fördel vid känsliga ögon är peroxidlösningar. Se information nedan.2. För känsliga ögon: peroxidlösningar

Har du känsliga ögon eller är allergisk mot konserveringsmedlet i allt-i-ett lösningar? Då är peroxidlösningar det rätta valet. De flesta peroxidlösningar innehåller inga konserveringsmedel och är därför särskilt bra för dig med känsliga ögon. Peroxidlösningar används för desinfektion och förvaring efter rengöring med koksalt. Det är mycket viktigt att neutralisera väteperoxiden innan du sätter i kontaktlinserna i ögonen.


OBS! En peroxidlösning får inte komma i kontakt med ögonen. Läs bipacksedeln noga före användning.


3. Saltlösning

Saltlösning kan användas för att skölja bort upplösta smutspartiklar efter rengöring och/eller skölja av linsen efter desinfektion. Men det ersätter inte desinfektionslösningen, du kan alltså inte förvara linserna i koksalt. Till det använder du allt-i-ett lösningar eller peroxidlösningar.4. Specialare: proteintablett

De enzymbaserade rengöringstabletterna löser upp proteinbeläggningar på linserna. De används som ett komplement till din normala rengöring och desinfektion av kontaktlinserna. Prata med din optiker om det är aktuellt för digVarning för vatten

Håll linserna borta från kranvatten! Det skadar kontaktlinser, eftersom det innehåller mineraler, metallpartiklar och speciellt bakterier som i värsta fall kan orsaka ögoninfektioner. Har du inte tillgång till linsvätska eller koksalt är det bättre att kasta linserna än att förvara/skölja dem i vatten.Ytterligare frågor? Vi hjälper dig gärna!

Skriv till oss på: Eller ring oss:
support@misterspex.se 08-55 00 25 60

Var den här informationen till hjälp?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 10% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Fri frakt på alla slipade glasögon och solglasögon samt kontaktlinsordrar över 500kr!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo