Smart Focus hjälper dina ögon när du skiftar fokus mellan olika avstånd.

Våra ögon jobbar ständigt och intensivt i vardagen på grund av den frekventa användningen av digitala enheter. Vårt glas Smart Focus underlättar för dig som upplever trötta och ansträngda ögon vid närarbete. Det lilla lästillägget i den nedre delen av glaset – den så kallade Boost-zonen – stödjer dig aktivt på nära håll, till exempel när du tittar på mobilen och när du sedan ändrar fokus till något längre bort. Obehagliga symptom på överansträngda ögon, så som trötta och röda ögon eller huvudvärk, minskas märkbart.

Smart Focus-uppgradering med nöjdhetsgaranti.

Dina fördelar hos oss

  • Smart Focus-uppgradering för enkelslipade glasögon från 499 kr
  • För mer synkomfort och livskvalitet i den digitala vardagen
  • Rekommenderas av våra experter inom optik
  • Slipas i vår verkstad i Berlin.
  • 90 dagars öppet köp
  • Individuell rådgivning av legitimerade optiker i våra butiker.
smart focus
smart focus

Din uppgradering i skärmdjungeln

Vår glasuppgradering är din räddning i den digitala vardagen. Oavsett hur du använder digitala enheter så kan du alltid unna dig en avslappnad syn! Smart Focus passar för alla som dagligen spenderar mycket tid framför digitala enheter. Dina ögon får ett märkbart stöd vid byte av fokus mellan nära och längre avstånd. På detta sätt blir den digitala vardagen så bekväm som möjligt för dig och dina ögon.

Smart Focus
Smart Focus

Varför rekommenderar våra optiker Smart Focus?

För att förebygga minskad koncentration och allmän ögontrötthet vid användning av digitala enheter rekommenderar våra optiker glaset Smart Focus, som är ett enkelslipat glas med ett lästillägg på 0,6 dioptrier. Våra optiker bekräftar att Smart Focus avsevärt minskar ansträngningen för våra ögon. Med det aktiva stödet från lästillägget ger dessa glas oss mer synkomfort och livskvalitet i den digitala vardagen.

Smart Focus
Smart Focus

Få råd i våra butiker

Våra legitimerade optiker i butik ger dig gärna råd om glaset Smart Focus. Boka in en synundersökning nu och få tips och råd om de bästa glasalternativen för dig.

Smart Focus är ett glas som ger stöd för dina ögon i många olika situationer. Det passar särskillt bra om du upplever att det tar tid för ögonen att hitta fokus vid växling mellan nära och långt håll. Dina ögon får också extra hjälp när du läser på nära håll eller tittar på mobilen eller en dator. Om dina ögon känns märkbart ansträngda efter en dag med skärmar eller efter att ha läst en bra bok, rekommenderar vi glaset Smart Focus.

Om du har ditt glasögonrecept tillgängligt kan du beställa Smart Focus-glaset online hos oss. Välj helt enkelt ut din favoritbåge och klicka på alternativet 'Med styrka'. Du kan sedan välj till 'Smart Focus' för enkelslipade glas på glasvalssidan. Våra legitimerade optiker rekommenderar dock alltid att göra en synundersökning innan du köper nya glasögon. Boka gärna en synundersökning i någon av våra butiker så får du information om vilka glas som passar bäst för just dig.

Ja, Smart Focus-glasen är utformade för passa din vardag. Glasögonen är anpassade efter din syn och har ett lätt lästillägg på 0,6 dioptrier i den nedre delen av glaset, för att hjälpa dina ögon när du tittar på nära håll. Detta glas är perfekt för dagligt bruk. Dessutom är de lätta att vänja sig vid, till skillnad från progressiva glas som ofta kräver en lite längre invänjngsperiod.

Nej, det ingår ingen blåljusbehandling i Smart Focus-glaset. Du kan dock välja att lägga till blåljusskydd som en extra ytbehandling till Smart Focus. Kombinationen av Smart Focus och blåljusbehandlingen ger dig optimalt stöd och skydd i din digitala vardag. Smart Focus avlastar dina ögon med hjälp av lästillägget i den nedre delen av glaset, och blåljusbehandlingen skyddar mot det blå ljuset som utstrålas från digitala skärmar.

Om du redan använder progressiva glasögon eller rumsprogressiva arbetsglasögon är Smart Focus inte ett lämpligt alternativ. I så fall behöver dina ögon mer stöd än vad Smart Focus kan erbjuda.

Ett progressivt glas behövs när ögat blivit presbyopt eller ålderssynt. Man behöver då en extra styrka på nära håll för att kunna läsa. Progressiva glas har olika styrkor i olika delar av glaset, för att man ska kunna se bra på både långt och nära håll. Smart Focus-glaset är främst utformat för att öka din visuella komfort genom att märkbart minska trötta och ansträngda ögon.

20%

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarVanliga frågor och svarKontaktKontakt08-55 00 25 6008-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo