Om oss

MISTER SPEX

Mister Spex grundades 2007 med fullt fokus på nätet och vi har alltid prioriterat kundupplevelsen i allting vi gör. Det som inte skapar värde för kunden, gör vi inte. När konkurrenterna har hundratals butiker med tillhörande höga hyror och personalkostnader har vi istället prioriterat effektiva processer online. Enklare och smidigare för dig, till betydligt lägre priser. Vi har till och med en prisgaranti för att vi är såpass säkra på vårt konkurrenskraftiga erbjudande!

Mister Spex

Vår affärsidé

Vår affärsidé

Mister Spex är Europas ledande optiker online och tack vare våra stora inköpsvolymer och effektiva processer kan vi erbjuda de bästa priserna. Hos oss kan du vara säker på att du får kvalitetsprodukter från världens ledande tillverkare, oavsett om det gäller glasögon, solglasögon eller kontaktlinser. Redan idag har vi ett av Nordens största utbud och vårt inköpsteam tar hela tiden in nya varumärken och produkter för att alltid kunna erbjuda dig det bästa sortimentet.


Vår tillverkningsprocess

Vi har en stor verkstad i Berlin för att kunna säkerställa en snabb och högkvalitativ process. Dina glas tas hand om i flera olika steg innan de är färdiga och skickas till dig. Våra erfarna optiker utför först och främst en kvalitetskontroll, följt av slipning av dina styrkor, montering i din valda båge samt en slutlig inspektion. Allt för att leverera dina glasögon i bästa skick. Efter 5–13 dagar levereras dina kompletta glasögon i våra snygga förpackningar, utvalda för att ge en smidig och stilfull leverans.

Vår tillverkningsprocess

Vi gör allt för dig

Vi gör allt för dig

I Stockholm har vi det nordiska kontoret där vår kunniga kundtjänst alltid sätter våra kunder i fokus och lagret som jobbar för snabbast möjliga leverans. Härifrån sköts även allt från marknadsföring, kundkommunikation och sociala medier. Vi jobbar stenhårt tillsammans för att fortsätta utveckla och sätta vår prägel på marknaden. Allt för att erbjuda dig det bredaste utbudet, de bästa priserna och största möjliga inspiration.


Mister Spex Resan

Som många andra företag så har även Mister Spex gjort en lång och spännande resa genom åren.
Det krävs en hel del för att bli ett av Europas största aktörer inom kontaktlinser, glasögon och solglasögon på nätet. Låt dig inspireras av vår resa här nedan!


2007

Idén om Mister Spex blev verklighet och den första webbutiken gick live i Berlin. Siktet var inställt på att bli störst inom försäljning av glasögon online med visionen om att det ska vara enkelt och billigt att handla glasögon på nätet.

2007

2011

Mister Spex blev partners med ett flertal lokala optiker för att förbättra servicen till kunden. Synundersökningar, justering av bågar och råd från legitimerade optiker gav Mister Spex en stor skjuts framåt. Vi fortsatte att expandera multikanalstrategin internationellt och erbjuder nu partneroptikerkonceptet även i Sverige tillsammans med över 500 partners baserade i Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna.

2011

2013

Mister Spex fortsatte sin europeiska expansion genom ett uppköp av Lensstore och Loveyewear som hade verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Redan från start började vi göra gemensamma inköp för att kunna pressa priserna men verkade under olika varumärken.

2013

2017

Lensstore och Loveyewear gick helt över till namnet Mister Spex. Byte av namn, hemsida och tillgång till alla Mister Spex styrkor har gjort att vi idag har ett bättre och större sortiment, nya tekniker som 3D provning och hemlån.
Nu är vi en del av Europas största optiker online.

2018

Idag har vi 17 partneroptiker runt om i Sverige för att erbjuda så bra service som möjligt till våra nya och befintliga kunder. I år har vi även lanserat kontaktlinsprenumeration så att du som kund alltid kan vara säker på att du har påfyllt i linsförrådet. Vi kämpar hårt varje dag för att det ska bli ännu enklare och smidigare att köpa glasögon, solglasögon och kontaktlinser på nätet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.

Vårt optikerteam vägleder dig gärna

Vanliga frågor och svarKontakt08-55 00 25 60

Betalningsalternativ

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoSwedbank LogoHandelsbanken LogoSEB LogoNordeo Logo

Fraktsätt

Postnord Logo

Så att du kan shoppa tryggt online

TRYGG E-Handel Logo