Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.
Mister Spex sommarguide

Tips och inspiration till din semester

Mister Spex sommarguide

Vi hjälper dig med allt från packlistan till matchande solglasögon och värdefulla tips för din ögonhälsa. Denna guide ger dig allt du behöver för en perfekt sommar.

Första intrycket räknas

Glöm inte att packa med följande:

 • Solglasögon
 • Utöver solkräm får du inte glömma vikten av att skydda ögonen mot solens starka strålar - med solglasögon i kombination med kontaktlinser.

  • Flygvänliga storlekar
  • Vi har rengöringsprodukter för dina linser som inte tar för mycket plats i packningen, samt tillåtna att ta med i handbagaget.

   • Ögondroppar
   • För att hålla kontaktlinserna rena och återfuktade är det bekvämt att ha med ögondroppar på resan. Fungerar även bra för dig utan kontaktlinser som vill pigga upp ögonen efter flygresan.

Tips fra Benny

“På grund av torr luft i flygplan, är det betydligt bättre att använda glasögon istället för kontaktlinser vid flygresa.”
Tips från Benny, optiker på Mister Spex.

Solkräm till storstads resor

Alla solglasögon hos Mister Spex har granterat UV-skydd och garanterar bra sikt som skyddar ögonen när du strosar runt på semestern. Folkkära Jessica Wahlgren har samlat sina favoritsolglasögon som inte bara ger inspiration till din resa, utan också för sommar looksen.

Jessica varierar gärna mellan svarta klassiska solglasögon och härliga färger som rosa och beige. Har man en variation i solglasögongarderoben blir det mycket roligare att matcha med olika sommar looks.

Fler liknande modeller

Tips från Benny

“Vi rekommenderar att inte köpa solglasögon på marknad eller vid stranden på semestern, dessa solglasögon inte garanterat UV-skydd och det är, bortsett från en snygg accessoar, det viktigaste med solglasögon.
Tips från Benny, Optiker på Mister Spex“

Flexibilitet på strandsemester

Kan man bada med kontaktlinser? Ja det kan man, kontaktlinser bidrar till en flexibel semester. Du kan exempelvis använda cyklop och dyka utan krångel med glasögon. Med kombination av solglasögon är dina ögon skyddade mot damm, sand och UV-strålning. Influencern Gertrude Tornvall har samlat sina favoritsolglasögon för den perfekta kombinationen av strandhäng och storstads puls.

Gertrude älskar större modeller av solglasögon vilket inte bara är snyggt utan även bidrar till ett väldigt bra skydd mot solens stålar för både ögon och hud.

Tips från Benny

“För bättre hygien på utomlandssemestern, använd endagslinser istället för månadslinser. Då du kan slänga linserna på kvällen och använda nya fräscha på morgonen“
Tips från Benny, optiker på Mister Spex

Den här säsongens looks från Mister Spex

För mer sommarinspiration, se även:

Hjälp och tips för kontaktlinser? Läs vår guide

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.