Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vad ska jag tänka på när jag köper glasögon?

När du väljer glasögon ska du tänka på att det är mycket viktigt att glasögonen passar din ansiktsform.
Titta på sidan ”Vilka bågar passar mitt ansikte?”.

Utöver ansiktsformen bör du också tänka på vilken designer, stil och färg som passar din personlighet, ditt utseende och din klädstil. Sportig, trendig, elegant eller klassisk look – det är upp till dig vad du väljer.
 

Närsynt

Om du är närsynt bör du välja en tjock båge, eftersom den döljer glasens kant. Linser för närsynthet är mycket tjockare än linser för översynthet. Plastbågar är väl lämpade för närsynta personer, eftersom bågarna normalt är lite tjockare än metallbågar.

Garnityr passar normalt inte närsynta personer. Dessutom bör närsynta personer helst välja bågar med små linser. Tumregel: ju mindre linser, desto tunnare båge (se ”Glasögonstorlek”). För personer som är starkt närsynta är det i allmänhet bättre att välja tunnare linser med högt brytningsindex. (se ”Vilken glastyp behöver jag?”)
 

Översynt

Är du översynt? Då rekommenderar vi en mindre båge, eftersom kanterna på linser för översynta personer normalt är relativt tunna. I smäckra och eleganta metallbågar påverkar inte glasens kanter helhetsintrycket och sticker inte heller ut.

Om du är nickelallergiker bör du välja antingen plast- eller titanbågar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex normala priser.