Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vilka bågar passar mitt ansikte?

Varje ansikte är unikt, men de olika ansiktsformerna indelas i fyra kategorier. Ditt val av glasögon påverkas i hög grad av vilken kategori din ansiktsform tillhör.

För att avgöra vilken ansiktsform du har kammar du tillbaka håret, bort från ansiktet, och tittar rakt in i en spegel. Granska noga bredden på pannan, kinderna och hakan. Titta nu på ansiktets konturer, från hårfästet och runt till kindbenen och käklinjen.

Om du inte kan avgöra vilken ansiktsform du har genom att titta i spegeln kammar du tillbaka håret, bort från ansiktet, och tar ett foto av dig själv. Skriv ut fotot och markera ansiktets konturer med filtpenna, från hårfästet, kring tinningarna till käkbenet och hakan.

Den form du har ritat är din ansiktsform.

Runt

Runt

Om du har ett runt ansikte är kinderna fulla och bredare än pannan och käklinjen. Hakan är inte särskilt framträdande. Om du har ett runt ansikte bör du undvika runda glasögon. Rektangulära bågar passar dig bäst, och halvbågar framhäver området kring ögonen och gör att ansiktet ser längre ut.

Glasögon för runda ansikten
Hjärtformat

Hjärtformat

Om du har ett hjärtformat ansikte är pannan bredare än käklinjen, och dina framträdande kindben framhäver området kring ögonen. Kantiga bågar, som är bredare längst upp, passar dig bäst. Runda och ovala bågar passar dig också. Du bör undvika bågar med alltför djärva eller färgstarka skalmar.

Glasögon för hjärtformade ansikten
Kantigt

Kantigt

Om du har ett kantigt ansikte är kindbenen, pannan och käklinjen lika breda. Såvida du inte är ute efter en kraftfull och slående stil bör du undvika rektangulära bågar. Runda och ovala bågar går däremot bra ihop med och mildrar ansiktets konturer.

Glasögon för kantiga ansikten
Ovalt

Ovalt

Om du har ett ovalt ansikte är kindbenen lite bredare än pannan och hakan. Nästan alla bågformer passar dig och du kan experimentera med olika former och färger! Du kan vara trendsättande med slående mörka eller kantiga plastbågar, eller mildra utseendet med rundare former. Du bör dock undvika helt runda bågar.

Glasögon för ovala ansikten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex normala priser.