Vårt mål är att erbjuda dig bästa möjliga köpupplevelse. För att optimera våra tjänster använder vi cookies och liknande teknik för marknadsföringsändamål. Genom att klicka på Acceptera, samtycker du till användning av cookies. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. För mer information, se vår sekretesspolicy.

Iconic Frames

De kultförklarade trenderna

Iconic Frames

Trots att mode konstant förändras finns det vissa designer som aldrig försvinner, oavsett årtionde. Dessa ikoniska modeller har vi samlat.

Första intrycket räknas

Metallbågar

En ikonisk modell som har kommit tillbaka från 70-talet, då främst konstnärer och artister bar liknande bågar. Idag har modeller som dessa fått kultstatus och är inte minst lika populära nu som då.

Fler liknande modeller

The Panto

Panto-glasögon har genomgått flera generationer, men deras ursprung går tillbaka till 20-talet. Till en början skapades dessa endast i plast, men nu kombineras de ofta även med metall. Det är till exempel vanligt att ramen är i plast och skalmar samt näsbrygga i metall.

Första intrycket räknas

Fler liknande modeller

Första intrycket räknas

The Cat-Eye

Sensuell, orginel, feminin. Cat-Eye modellen förknippades kanske framförallt med sekreterare fram till 50-talet. I nutid används den däremot som en statement båge främst i modebranchen där man, oavsett kön, låter den höja outfiten till nästa nivå.

Fler liknande modeller

The Browline

Vad som är typiskt för denna modell är övre delen av bågen. Fans av Rockabilly var de första genom tiderna som tog sig an starka "Browline-bågar", vilket sedan dess har varit en av de mest populära designerna sedan 50-talet.

Första intrycket räknas

Fler liknande modeller

Första intrycket räknas

The Wayfarer

Wayfarer-modellen var först känd som solglasögon, tack vare den klassiska filmen Blues Brothers, innan de även blev kända som vanliga glasögon. Den vida, rektangulära ikoniska bågen är för det mesta gjord av svart syntetiskt material och står för sin enkelhet.

Fler liknande modeller

Hornglasögon

Så kallade hornglasögon gjorde sitt genombrott senast på 20-talet. De fick namnet då de från början var skapade av riktigt horn, men nu ser vi självklart endast de rektangulär- och fyrkantiga bågarna gjorda av syntetiska material. Med havanna och tortoise mönster.

Första intrycket räknas

Fler liknande modeller

Första intrycket räknas

The Aviator

Modellen känd som Aviator skyddade pilotens ögon mot solen på 30-talet, men har sedan dess blivit en av de mest efterfrågade bågarna genom tiderna. Den har inte bara satt avtryck i solglasögonvärlden utan även som vanliga glasögon. Det som utmärker modellen är de stora dropp-formade ramarna och den ikoniska dubbelbryggan.

Fler liknande modeller

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av erbjudanden och följ de senaste trenderna. Prenumerera nu och få 5% rabatt på din första order.

Säkra betalningsalternativ

Välj mellan faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank.

Säkra betalningsalternativ

Fri frakt

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla ordrar över 700 kr och levererar med Posten för snabbast leverans!

Följ Mister Spex

Exklusiva tävlingar, senaste trenderna, och personliga råd.


** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.